Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingo verhaal Aladdin 90

Er was eens een straatjongen die weinig geld had, maar wel goed kon stelen. Zijn naam was Aladdin. 21 keer per dag jatte hij 16 goudmunten of 4 stuks eten. Hij wist precies hoe hij het moest doen, maar na 14 dagen werd hij toch gegrepen door de wachters en moest hij 81 maanden in de gevangenis zitten. Het einde was daar, of toch niet?

Er kwam namelijk een oude man van een jaar of 65 naar hem toe. “Ik kan je hier uit halen, als je 1 lamp uit een grot kunt halen voor me. Je krijgt dan zoveel goud van me dat je de komende 5 jaar zonder problemen kunt leven.

Aladdin hoefde daar geen 73 tellen over na te denken en dus liepen ze 55 minuten later in de woestijn, op weg naar de grot. Aladdin kreeg te horen dat er zeker 89 stapels goud lagen, maar dat hij alleen de lamp mee moest nemen. “Waarom doet u dit niet zelf?” vroeg de straatjongen.

“Omdat mijn botten al zeker 60 keer gebroken zijn. Ik ben te oud en heb het al 83 keer geprobeerd, maar ik heb een jong iemand nodig.”

Aladdin ging de grot in, 17 traptreden naar beneden. Daar zag hij inderdaad ontzettend veel bergen met goud. Ze waren wel 82 tot 85 beter hoog. Hij wreef 20 keer in zijn ogen, voordat hij zeker wist dat hij niet droomde. Daarna haalde hij de lamp op, die 42 meter verderop stond.

78 tellen later was hij weer terug, maar de oude man duwde hem 75 keer flink, totdat hij naar beneden viel en de grot zich opeens sloot. Aladdin haalde diep adem. De oude man dacht dat hij de lamp had, maar dat klopte niet. Aladdin had hem stiekem gejat, dat deed hij in maar 31 tellen. Hij keek naar de lamp, wat zou hiermee aan de hand zijn? Hij wreef er 12 keer overeen en opeens kwam er een geest uit van 6 meter hoog. Hij keek 8 keer om zich hen tot hij Aladdin zag. “Je mag 3 wensen doen, omdat ik 56 jaar opgesloten heb gezeten. Maar eerst zal ik ons hier weghalen.”

Terug in de stad besloot Aladdin te wensen een prins te worden. Hij had de prinses al 7 keer gezien en hij was meteen verliefd op haar geworden. Maar zij zag hem niet tussen de 80 mensen op straat en zou hem ook nooit zien. Ze moest binnen 48 dagen met een prins trouwen en dit was dus een kans die Aladdin moest grijpen.

Hij werd een prachtige prins, met 43 dienaren, 24 olifanten, 26 gouden ringen en 28 kamelen. De prinses keek hem maar 2 keer aan en schudde haar hoofd. “Wat een onzin,” zei ze. “Ik trouw niet, in geen 59 jaar.”

Aladdin keek naar de sultan en die schudde zijn hoofd. “Deze prins is geweldig. Kijk eens, zeker 7 keer beter dan de 47 prinsen die hiervoor bij je langskwamen.”

Jasmine zei: “Ik ben niet onder de indruk. Ga maar met iemand anders trouwen, er zijn vast 36 andere goede prinsessen waar je mee kunt trouwen.”

Aladdin ging weg en riep 23 scheldwoorden. Wat hij niet wist, was dat de oude man hem had gezien, want hij werkte al 9 jaar in het paleis. Hij stuurde 66 wachters op Aladdin af, die hem wisten te vangen. Ze bonden hem vast aan een grote steen en gooide hem in een meer van 63 meter diep. Gelukkig had Aladdin de lamp bij zich en het lukte hem na een worsteling van 74 seconden om erover te wrijven. De geest kwam tevoorschijn en hielp de straatjongen. 68 tellen later stonden ze weer buiten. Aladdin keek kwaad. “Die wachters twijfelden geen 13 tellen en probeerden me te doden. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt!”

“Wat ga je nu doen?” vroeg de geest.

“Uitzoeken wat er aan de hand is,” antwoordde Aladdin. Hij legde de lamp neer bij zijn bed en besloot 29 minuten lang rond te kijken. Hij kwam dan vast wel wat tegen waarom hij opeens gevangen werd genomen. Toen hij het huis verliet, duurde het echter nog maar 51 seconden tot de oude man de lamp kwam stelen. Hij wreef erover zodat hij zijn wensen kreeg. “Ik wil een sultan worden,” zei hij.

Toen Aladdin 50 minuten later terugkwam, wist hij dat er iets niet goed was. Er stonden 62 voetstappen in het zand bij zijn huis en zijn lamp was weg. Hij zocht op 61 plaatsen, maar de lamp was verdwenen. Daarna hoorde hij geluiden van een fanfare, met wel 61 trompetten en 79 trommels. Aladdin ging kijken wat er aan de hand was. 40 tellen later stond bij de parade. Hij zag de oude man als sultan en hij zag ook dat hij de lamp bij zich had. En nu begreep hij wat er aan de hand was. Deze oude man wilde met de prinses trouwen, binnen 38 dagen.

Aladdin ontdekte al snel dat de prinses dit niet wilde en de oude man besloot zichzelf tot tovenaar te laten veranderen. De geest vervulde de wens in 54 tellen. De oude man kon wel 46 toverspreuken doen in 70 tellen en daarna had hij nog genoeg magie voor 77 extra tovertrucs. Hij sloot meteen Jasmine en de sultan op. En Aladdin sprong te hulp.

Dat had Aladdin beter niet kunnen doen, want hij werd binnen 39 tellen ook opgesloten. Hij zat vastgebonden vast aan de muur en de oude man lachte. “Ik ben de meest machtige mens op aarde!” riep hij. “Ik kan alles. Kijk maar!” Hij toverde 11 diamanten om in 87 diamanten. Daarna toverde hij 32 mooie vrouwen die een dansje voor hem deden. En daarna toverde hij 15 grote taarten en 72 verschillende gerechten.

Aladdin snoof. “Ach ik ken nog 69 anderen die dat ook kunnen, zo bijzonder is het niet.”

“Ik ga met de prinses trouwen,” zei de oude man, Aladdin negerend. “Over 41 uur al, of ze nou wil of niet. Ik knip gewoon 35 keer met mijn vingers en ze is mijn vrouw.”

“Ik wil dat niet!” riep Jasmine. Ze riep het nog 71 keer, maar de oude man luisterde niet naar haar.
“Ik ben de machtigste man op aarde,” herhaalde de man 58 keer. Hij lachte daarna zo hard dat het zeker 25 tot 30 meter verderop te horen was.

Aladdin keek de oude man aan. Hij hield de blik zeker 67 tellen vast. “Ik weet iemand die machtiger is,” zei hij.

De oude man was meteen nieuwsgierig. “Wie dan?” vroeg hij.

“De geest,” antwoordde Aladdin. “Hij kan je macht geven, maar het ook binnen 34 tellen terugnemen, als hij dat wil. Hij bepaalt over jouw macht.”

“Dat is waar ook. Ik heb mijn laatste wens! Ik wil een geest worden!”

84 tellen later was de oude man een geest. Hij was 33 meter lang en hij keek lachend om zich heen. Aladdin wachtte nog 19 tellen en zei toen: “Bij een geest horen ook nadelen.”

“Zoals?” vroeg de oude man.

“Je wordt zeker 37 jaar opgesloten als een geest in de grot, en je moet hopen dat er eens in de 18 jaar iemand langskomt. Je blijft een slaaf en moet telkens wensen van anderen vervullen. Je moet bijvoorbeeld 10 mensen helpen om succesvol te worden en 90 keer levens redden. En je zult niet met de prinses trouwen.”

Op dat moment verscheen de lamp en de geest pakte de lamp van de oude man en gooide die met een zwaai 49 kilometer verderop, 22 meter onder de grond, in een grot tussen 86 bergen goud.

88 minuten lang vierde iedereen feest, omdat de oude man verdwenen was. Aladdin keek naar de geest. “Ik heb nog een laatste wens,” zei hij. “Ik wens dat je vrij bent.”

“Wat?”

In 45 tellen verdween de lamp en was de geest niet langer meer een slaaf. “Ik ben vrij!” riep hij. “Ik droomde hier al 53 jaar van. Of 52, ik weet het niet meer, wat maakt het uit.”

“Graag gedaan,” zei Aladdin.

De geest knuffelde hem 27 keer. “Ik hoop dat jij je geluk nog vindt, je bent een goede man en er staan zeker 76 vrouwen voor je in de rij.”

De prinses glimlachte. “Hij heeft zojuist mijn leven gered,” zei ze. “En dat van mijn vader. Ik ken zeker 44 prinsen, maar die zouden dat niet doen. Volgens mij ben je de ware voor me.”

Aladdins hoofd werd net zo rood als 57 tomaten. Eindelijk, de prinses zag hem nu ook!

64 dagen later trouwde Aladdin met Jasmine en ze leefden nog lang en gelukkig.

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven