Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingo verhaal Assepoester 90

Er was eens, zeker 28 jaar geleden, een meisje. Ze woonde bij haar stiefmoeder en zussen en moest iedere dag zeker 27 klusjes doen. En ze werd wel 58 keer geroepen om drinken in te schenken. Haar naam was Assepoester en ze was 4 jaar geleden haar vader verloren. Nu moest ze het doen met haar nieuwe familie en echt fijn vond ze dat niet. Er waren zeker 69 meisjes in de buurt die het beter hadden en zij woonden niet eens in een kasteel met 34 kamers en 78 bedienden. Maar ondanks alle bedienden, moest assepoester alsnog 70 procent van alle klusjes doen.

Op een dag werd aangekondigd dat er een groot bal zou zijn met de Prins. De prins had al 44 vrouwen gezien, maar nog steeds niemand gevonden om mee te trouwen. Daarom mocht iedereen uit de omgeving van zeker 24 kilometer komen. Assepoesters stiefmoeder en zussen maakten zich direct klaar. Ze namen 63 minuten de tijd om zeker 10 jurken uit te proberen.

“Assepoester, jij mag niet mee,” zei haar stiefmoeder.
“Maar alle meisjes mogen komen,” protesteerde Assepoester. Ze had al van zeker 54 meisjes gehoord dat ze mochten komen. En ze verwachtte dat er minimaal 82 meisjes zouden zijn.
“Jij niet,” zei haar stiefmoeder. “Je mag niet.”

Het deed Assepoester veel pijn. Ze wilde ook eens ergens bij horen. Ze mocht bij de laatste 18 filmpjes ook al niet mee. Haar stiefmoeder wilde haar nergens bij hebben. Daarom besloot ze stiekem te gaan. Van 52 verschillende soorten stof maakte ze een jurk. Dat deed ze zelf en het kostte haar meer dan 39 uur.

Toen haar stiefzussen de jurk zagen verscheurden ze het in 7 stukken. Daarna lieten ze er 64 druppels olie overheen gooien. Het was niet meer te repareren en huilend dook Assepoester weg in een hoekje. Ze huilde wel 89 tranen. Ze had niet door dat haar stiefmoeder binnen kwam. Tot ze opeens 1 klap in haar gezicht kreeg.

“Hoe durf je?” riep haar stiefmoeder zeker 26 keer achter elkaar. “Ik zei toch dat je niet naar het bal van de prins mocht?” Ze stampvoette er 46 keer bij. “Voor straf moet je de 88 stapels afwas doen. En daarna moet je de 60 vlekken in het tapijt schoonboenen. Ik zorg ervoor dat je niet naar het bal kunt omdat je te vel werk hebt liggen!”

Assepoester wist niet meer wat ze moest doen. Huilend wachtte ze tot haar stiefzussen en stiefmoeder weggingen. Ze deed haar best alles schoon te maken, maar het lukte haar niet. Ze werd wel 67 keer afgeleid en daardoor kostte het 56 keer meer moeite om het voor elkaar te krijgen. Ze kon bepaalde dingen makkelijk binnen 36 minuten af krijgen, maar het deed haar zo veel pijn.

Ze besloot naar buiten te gaan om even adem te halen en in de tuin kwamen er opeens 71 glitters in wel 45 kleuren. Opeens stond er een dame voor Assepoester. “Ik ben je goede peetmoeder en ik ben een fee. Als ik 6 keer met mijn toverstokje zwaai, dan kan ik 87 wensen laten uitkomen En ik weet precies wat jij wil.”

“Ik wil naar het bal om de prins te ontmoeten. Ik wil 25 minuten met hem dansen en genieten. Maar mijn stiefmoeder heeft me verboden.”

“We gaan er werk van maken,” zei de fee en ze zwaaide 62 keer met haar stokje. Er gebeurden wel 81 dingen tegelijk. Er werd van alles veranderd. In 51 seconden veranderde de pompoen in een grote koets en in de 61 seconden die erop volgden werden de muizen paarden. Assepoester zelf droeg opeens een jurk met 20 lagen en haar gezicht zag eruit alsof ze 16 uur in de visagie had gezeten. En ze droeg mooie glazen schoentjes.

“Je moet voor 12 uur thuis zijn, want dan is de betovering verbroken,” zei de fee. “Zorg dat je op tijd bent.”
Assepoester bedankte de fee 75 keer. Daarna stapte ze in de koets en reed ze naar het paleis van de prins. Het duurde 11 minuten en ze hoopte maar dat ze op tijd was en niets van het feest was misgelopen. De laatste 5 minuten werd ze steeds zenuwachtiger. Hopelijk herkenden haar stiefmoeder en zussen haar niet.

Assepoester stapte uit de koets en liep 8 meter over het pad naar het paleis. Het was groot, met 37 hoge torens. Er stonden buiten al 42 mensen en Assepoester wist dat het er binnen bomvol zou zijn. Ze liep naar binnen en zag meteen alle ogen op haar gericht. Er werd 9 keer gezegd hoe mooi ze was en 21 keer hoorde ze ‘Ooh’. 76 mensen begonnen spontaan te klappen.

Maar de enige ogen die Assepoester wilde zien waren de 2 van de prins. En dat lukte. Hij was aan het dansen met iemand, maar toen hij Assepoester zag stopte hij. Hij liep naar haar en boog. “Wilt u deze dans van me?” Ze hoefde er echt geen 79 keer over na te denken en zei meteen ‘Ja’.

Ze dansten 25 minuten en hij draaide haar 59 keer in de rondte. Ze had haar stiefzussen en stiefmoeder al zeker 90 keer gezien, en het leek erop dat ze haar niet herkenden. Ze zagen er wel boos uit. Haar moeder had al 32 keer overduidelijk gezucht en Assepoester kende maar 65 dingen die roder waren dan de hoofden van hun stiefzussen.

Toen begon de klok te luiden. Het was middernacht. “Ik moet gaan,” zei Assepoester.
“Wanneer zie ik je weer?” vroeg de Prins. “Ik wil je nog zeker 41 keer zien want je bent de mooiste van allemaal.”
Ze schudde 19 keer haar hoofd. “We zien elkaar niet. Niet over 30 dagen, en ook niet over 3 maanden.”
Hij keek haar verdrietig aan. “Waarom niet? We hebben het toch leuk gehad?”
Ze kon het niet uitleggen. Ze rende weg. Ze moest snel zijn, voordat ze te laat was. Ze ging de 18 trappen af. Bij de traptrede 15 verloor ze een van haar schoenen. Ze negeerde het en rende door. In de koets.

29 seconden later reed ze naar huis. Ze was precies op tijd, want tijdens het rijden veranderde de koets en werd het een pompoen die in 55 stukken kapot viel op de grond. De paarden veranderden in 40 seconden terug in muizen. De laatste 43 meter rende Assepoester snel naar huis. Ze moest klusjes doen. Alles moest af zijn voordat iedereen terugkwam.

Ze was net 17 minuten bezig met de afwas toen haar stiefmoeder en haar stiefzussen terugkwamen. Haar stiefmoeder keek minachtend naar het werk. “Je hebt ook niet veel gedaan,” zei ze. “Ik heb je al 86 keer gezegd wat voor een nietsnut je bent en dit bewijst het wel.”
“Hoe was het bal?” vroeg Assepoester. Ze wilde wel 73 dingen zeggen tegen haar stiefmoeder maar ze hield zich in.
“Leuk. Ik denk dat de prins wel met mijn dochters wil trouwen. Hij heeft met 48 andere meisjes gedanst maar ze waren allemaal lelijker. Wij hebben echt wat te bieden.”

72 uur later werd aangekondigd dat de Prins op zoek was naar iemand. Hij had alleen een glazen schoen en hij wilde weten wie hem perfect paste, want dat was de vrouw van zijn dromen. Hij was al bij 66 huizen langsgegaan maar nog geen succes.

Assepoester hapte naar adem. Dat was haar schoen en over 84 uur kwam de knappe prins al. Ze kon niet wachten! Ze had dus nog 83 minuten de tijd om haar stiefmoeder te overtuigen dat ze erbij mocht zijn.
“Goed,” zei haar stiefmoeder. “Je mag erbij zijn, maar alleen als je ons koffie geeft en geen woord zegt.”
Assepoester bedankte haar 85 keer.

De prins kwam er en eerst probeerde hij de schoen bij Assepoesters stiefmoeder en daarna bij haar stiefzussen. De schoen paste niet. De voeten waren zeker 53 keer te groot. Zelfs schoenmaat 38 zou te groot zijn.

“Hoe zit het met haar?” vroeg de prins. Hij wees naar Assepoester.
Haar stiefmoeder schudde 33 keer haar hoofd. “Nee, zij kan het niet zijn. Ze was niet bij het bal, ze is maar een bediende.” Ze bedacht nog 31 extra smoezen.
De prins keek naar Assepoester. “Ze heeft iets bekends. Ik wil het toch eens proberen.”
“Maar…”
“Nee, iedere dame in het koninkrijk moet de schoen passen.”
49 tellen later zat Assepoester op de kruk bij hem. Ze hield haar voet naar voren en hij schoof de schoen over haar voet. “Het past!” riep hij 35 keer. “Ik wist het, jij bent de vrouw waar ik iedere dag wel 80 keer aan denk.”

“Dit is een misverstand,” zei Assepoesters stiefmoeder. “Ze is er nooit geweest.”
De prins keek haar aan. “Was je op het bal en was dit jouw schoen?”
Assepoester twijfelde 13 tellen. Als ze zei dat ze er was werd haar stiefmoeder boos en had ze wel zeker 47 dagen straf. Maar ze wist ook dat ze deze kans geen 50 jaar kon krijgen. “Ja,” zei ze daarom. “Ik ben stiekem naar het bal gegaan en ik droeg de glazen muiltjes. We hebben heerlijk gedanst en om middernacht moest ik weg.”

De prins knikte. “Dit heb ik niemand verteld, dus het is duidelijk dat dit de vrouw is die ik zocht.” Hij keek haar aan. “Wil je met me mee naar mijn paleis? Ik wil je voorstellen aan wel 68 bedienden en 74 adviseurs van me. We kunnen wat eten, er is keuze uit 57 maaltijden.”
Assepoester knikte en ging met hem mee. Ze keek niet achterom naar haar stiefmoeder.

77 dagen later was de bruiloft al en Assepoester wist dat ze nooit meer een klusje hoefde te doen. Daar had ze nu 22 bedienden voor!

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven