Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingo verhaal Belle en het beest 90

Er was eens een tovenares. Na 39 keer te kloppen op de deur van een paleis, ging die eindelijk open. De jonge prins stuurde haar weg en zei: “Ga maar naar een ander huis, hier 70 kilometer verderop. Ik kan je niet binnen laten.”
“Maar ik ben al 63 uur op zoek naar een overnachting,” zei de tovenares.
De prins – die niet wist dat het een tovenares was – schudde zijn hoofd en stuurde haar weg. “Ga iemand anders lastig vallen. Ik wil nu 12 uur gaan slapen.”

De tovenares was het hier niet mee eens. Ze zwaaide 68 keer met haar stokje en binnen 4 minuten was het hele paleis veranderd. De prins was een beest geworden met 60 haren per centimeter en met tanden waar 43 wolven jaloers op zouden zijn. Ze zei: “Je verandert pas terug wanneer er sprake is van echte liefde. Tot die tijd blijf je een beest.” Ook het personeel van de prins was omgetoverd.

37 jaar ging voorbij. In een dorpje in de buurt leefde Belle. Ze voelde zich niet in het dorp passen. Ze wilde 81 avonturen beleven, maar zo dacht de rest er niet over. Ook vond iedereen haar vader maar raar, omdat hij 76 verschillende uitvindingen had en nooit succes bereikte.

Op een dag ging haar vader met zijn 9 beste uitvindingen op pad. Belle maakte zich zorgen, vooral toen het paard 37 minuten later terugkwam, zonder haar vader. Er was duidelijk wat aan de hand. En dus ging Belle op zoek. Het kostte haar 57 minuten, maar toen vond ze een groot kasteel. Ze liep naar binnen en 49 seconden later hoorde ze al de stem van haar vader. Ze rende erheen, hij zat ergens in een gevangenis met 15 tralies.

“Pap. Wat nu!”
Ze kreeg de kans niets om nog meer te zeggen. Want er bleek een gevaarlijk beest te zijn. Hij brulde 71 keer en sloeg 40 keer met zijn klauwen tegen de tralies. Hij stond vlak achter Belle. “Wegwezen hier,” brulde het beest. “Ik geef je 89 tellen.”
“Maar wat doe je dan met mijn vader?”
“Die blijft zijn hele leven nog. Zeker 72 jaar nog.”
Belle dacht 13 seconden na en zei toen: “Ik wil zijn plek innemen en mijn hele leven hier blijven in plaats van dat hij hier moet zijn. Ik bied dit maar 1 keer aan.”
Het beest ging akkoord en stuurde Belles vader weg.

Belle bleef alleen achter. Ze kwam er al snel achter dat het personeel betoverd was. De huisdame was een theepot die wel 45 keer per dag een kopje thee aanbood. Er was ook een kandelaar die wel 14 keer per dag de schoonmaakster versierde. En er was een klok die 84 minuten achterliep, maar wel heel veel zeiden.

Het personeel was aardig tegen Belle en ze voelde zich zowaar welkom. Ze moest 32 tot 50 keer per dag lachen. Het was een gezellige tijd, een leuke tijd. Toch was het ook moeilijk. Belle had veel problemen met het beest. Minstens 87 keer per dag was hij boos op haar en ze had het gevoel dat ze op haar tenen moest lopen.

Op een dag ging ze op onderzoek uit in het kasteel en ze vond een roos met slechts 5 blaadjes eraan. De roos zweefde 41 centimeter boven de grond en ze begreep dat hier iets magisch mee was.
“Wat is dit?” Het beest bulderde zo hard, dat het wel 75 meter verderop te horen moest zijn. Of misschien zelfs 80. “Hier mag je niet komen!”

Belle rende terug naar haar kamer, waar ze 21 minuten lang aan het huilen bleef. Ze was zo geschrokken! Dit had ze niet verwacht. 2 minuten later werd er op de deur geklopt. Het beest zei: “Het spijt me. Kom over 2 minuten naar beneden en trek een mooie jurk aan.”

Kwaad keek Belle naar de kledingkast, die ook kon praten. “Wie denkt hij wel niet dat hij is? Hij is bot tegen me en verwacht dan dat ik binnen 26 tellen voor hem klaarsta.”
“Doe het nou maar,” zei de kledingkast. “Hij zei dat het hem speet.”

61 seconden later zat Belle aan de eettafel. Ze at haar biefstuk met 48 kleine hapjes. Het beest stelde haar wel 22 vragen en ze zei 82 keer dat ze geen antwoord wilde geven. Ze wist dat ze een gevangene was, maar zoals hij vandaag tegen haar tekeer was gegaan had ze nog nooit gemerkt. Ze dacht wel 77 keer na voordat ze nog iets zei of deed.

De 46 dagen die volgde hield Belle zich afzijdig. Ze sprak niet met het beest en at als het nodig was. Ze negeerde zijn 30 excuses en deed wat ze zelf wilde. Ze lette er ook op dat het Beest niet boos zou worden. Ze praatte wel met het personeel. Ze had dagelijks wel 83 gesprekken over 28 onderwerpen. Meestal spraken ze over het beest. Ze zeiden 85 keer op een dag dat Belle met het Beest moest praten, maar ze zag niet in waarom.

Na nog een 36 dagen verder te zijn, nam het Beest Belle mee naar een kamer. Er stonden 7 extreem grote boekenkasten van ieder 34 planken hoog. Belle was altijd al dol op boeken en het Beest zei: “Je mag dit hebben.”

Vanaf dat moment ging alles een stuk beter. 18 dagen lang begon Belle steeds meer mooie kanten van het Beest te zien en toen hij haar vroeg of ze eens met hem wilde dansen, had ze maar 52 minuten nodig om zich helemaal op te doffen. Beest zag er ook mooi uit en bleven 90 minuten lang dansen met elkaar. Vreemd, dat ze nu opeens heel anders naar hem keek. Anders dan de afgelopen 53 keer dat ze hem zag. Begon ze verliefd te worden?

33 dagen later voelde Belle zich al meer op haar gemak. Ze zong, en danste wel 69 keer op een dag. Toch maakte ze zich zorgen. Ze had al lang niets meer van haar vader gehoord. Ze sprak erover met het Beest en hij dacht 74 seconden na. “Ik wil je wat laten zien,” zei hij. En hij haalde een magische spiegel tevoorschijn. Ze kon er 20 seconden in blijven kijken en ze zag hoe haar vader werd opgesloten in een inrichting met 55 bewakers. “Deze man is gek!” riepen de dorpsbewoners.

Het beeld werd zwart en Belle huilde 73 minuten onafgebroken. Ze kon haar vader niet helpen, maar hij had haar nodig. Het Beest keek 3 tellen naar haar en zei: “Ga erheen. Ik laat je vrij.”
Belle bedankte hem 67 keer en pakte daarna de spiegel en ging naar het dorp. Ze was er al snel en ze riep tegen de mensen dat ze haar vader vrij moesten laten.

“Dat kan niet,” werd er gezegd. “Hij heeft allerlei fantasieën. Hij praat over een beest en minstens 16 levende voorwerpen. Hij is gestoord!”
Belle pakte haar spiegel en zei dat ze het Beest wilde zien. Ze zag het Beest en liet het aan de dorpsbewoners zien. “Hij is echt!” riep ze. “IK was er, en hij wilde me nog 58 jaar laten zitten, maar hij liet me gaan. Hij is veel aardiger dan ik dacht.”

62 mensen begonnen door elkaar te roepen hoe gevaarlijk het beest was. Ze riepen dat ze hem op 11 manieren moesten doden. En voor Belle er erg in had gingen ze naar het kasteel met minstens 65 mensen. Belle rende ook mee en probeerde ze zeker 19 keer tegen te houden, maar niemand wilde luisteren.

38 minuten later was er een gigantische strijd bij het kasteel van het Beest. 56 kopjes, 17 kaarsen en 42 klokken vochten tegen de mensen. Ondertussen ging Belle 10 verdiepingen omhoog om het Beest te vinden.

“Je moet weg hier!” riep ze. Ze zwaaide 29 keer met haar handen. Beneden hoorde ze geluid van porselein dat in 27 stukjes viel.
“Ze vallen je aan!” riep ze.
Het Beest liep weg. Na 23 stappen draaide hij zich om. “Het heeft geen nut,” zei hij. “Ze mogen me doden.”

59 seconden later vloog de deur open en Gaston, een dorpsbewoner die al 6 jaar een oogje op Belle had, stond er. “Dit is het gevaarlijke beest!” riep hij. “Dood het!” En hij vuurde 86 kogels op het Beest.

Beest viel op de grond neer en Belle knielde bij hem. “Nee!” riep ze. Ze begon te huilen. Minstens 64 tranen vielen op het lichaam van het beest. “Ik hou van hem. Ik kan niet meer zonder hem.” Ze kon zich niet voorstellen hoe de komende 24 jaar zonder hem zou zijn.

Wat ze niet wist, was dat de betovering door haar uitspraak werd verbroken. Beest vloog opeens 35 meter boven de grond en er waren 47 lichtflitsen te zien. Langzaam veranderde het Beest in een prins. Ook het personeel veranderde en dat alles duurde maar 44 seconden.

“Trouw met me!” zei Beest.
Belle knikte. “Ja!” Ze wilde nog wel minstens 54 jaar met hem samenblijven.

66 dagen later was de bruiloft. Belle en het Beest, die nu een prins was, dansten 66 minuten, daarna hadden ze een korte pauze en dansen ze nog eens 79 minuten met elkaar. Ze kregen cadeaus uit 8 verschillende landen en er waren 78 bedienden die alles tot de puntjes verzorgden.

En Gaston? Die moest naar het gekkenhuis, voor zeker 88 maanden, omdat hij poging tot doodslag had gedaan. 25 juryleden in de rechtbank waren tegen hem.
En Belle en haar prins? Zij leefden nog lang en gelukkig!

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven