Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingo verhaal de gelaarsde kat 90

Er was eens een jongeman. Toen zijn vader 41 jaar oud was, stierf hij na 63 dagen lang op het ziekenbed gelegen te hebben. 22 minuten voor zijn dood zei hij: “Ik heb je niet veel te geven. Ik heb geen vermogen van 35 hectare grond of 53 kilo goud. Het enige dat ik je kan schenken is mijn kat.”
De jongen keek naar de kat. Het was een kat die 55 minuten van het uur lag te slapen. Verder wilde hij eten. Alsof de jongen geld had om 12 kilo voer aan te schaffen. Hij kon nog niet eens fatsoenlijk zijn eigen eten geven en hij kwam zeker 84 stukken zilver te kort om zijn vaste lasten te betalen. Hij kreeg nog 1 kans en dan werd hij zijn huis uitgeschopt.

Nee, de situatie was niet al te best. Dat wist hij zelf ook wel, en nu zat hij met een kat. Hij zuchtte 43 keer. “Ik blijf straks op straat leven tot ik 71 jaar oud ben,” zei hij.
De kat mauwde en gaf hem 48 kopjes. Alsof dat iets hielp. “Je bent een lief beest hoor, maar ik moet je waarschijnlijk binnen nu en 40 dagen naar het asiel brengen. Ik kan je niet betalen.”

“Vrees niet,” zei de kat opeens. De jongen had wel zeker 90 katten gezien in zijn leven en nog nooit eentje die kon praten. “Ik help je. Breng me binnen 15 minuten laarzen en een cape en ik zorg dat je geld krijgt.”
De jongen had niets te verliezen en dus gaf hij al 52 seconden later de dingen die de kat wilde hebben.

De kat trok alles binnen 5 tellen aan en zei: “Ik ga naar de koning, en zal ervoor zorgen dat jij binnen 39 dagen genoeg geld hebt. Misschien zelfs al binnen 8 dagen, maar ik kan dat niet beloven.”
En de kat verdween.

Hij ging inderdaad naar de koning. Hij had 54 minuten geleden een konijn gevangen en hij zei: “De Markies van Carabas schenkt u dit konijn. En wilt u nog 83 andere dieren schenken voor de maaltijden.”
“Wat ontzettend aardig,” vond de koning. De gelaarsde kat zag ook hoe de prinses goedkeurend knikte. Ze had al zeker 56 prinsen afgekeurd, wist de gelaarsde kat. En het was zijn doel dat ze niet voor een prins ging, maar voor de jongen. Daar zou hij minstens 67 pogingen voor doen. Hij gaf echt niet zomaar op. Dat zou de koning ook wel merken.

“Mag ik jullie eveneens uitnodigen om over 7 dagen naar de Markies te gaan? Hij wit u graag persoonlijk ontmoeten.”
“Dat weten we nog niet hoor. We krijgen per dag wel 29 uitnodigingen,” zei de koning.
De Gelaarsde kat haalde zijn schouders op. “U weet niet wat u mist. Ik kan wel 81 redenen bedenken om te gaan, maar het is natuurlijk aan u. Weet wel dat de markies deze kans maar aan 9 mensen heeft gegeven. Hij vindt u wel heel speciaal, anders zou hij u niet uitnodigen.”

De koning krabde 44 keer op zijn hoofd en dacht 80 tellen na. “Ik heb nog nooit van Carabas gehoord,” zei hij.
“Zonde,” zei de Gelaarsde Kat. “Ze kennen het in zeker 88 landen. Het is iets dat je niet mag missen. Er zal nog minstens 80 jaar over gepraat worden.”
De koning was toch wel onder de indruk. “Nou goed, ik wil het wel zien. Maar ik neem wel 49 mensen mee, en een koets.”
“Natuurlijk,” zei de kat. “Ik zal ervoor zorgen dat de markies klaar is om u te ontvangen. En als u het goed vindt, kom ik 32 minuten eerder om u de weg te wijzen.”
“U bent van harte welkom,” zei de koning en zijn bedienden knikten allemaal 14 keer. Toen de kat wegliep werd er nog 70 minuten lang door de koning gepraat over dit bijzondere bezoek. Hij vroeg zich af of de markies echt zo interessant was als werd gezegd.

De jongen hoorde over het bezoek en hij ijsbeerde 16 keer op en neer. En hij herhaalde wel 18 keer: “Hoe moet ik dit oplossen? Ik ben niet rijk of interessant.” 2 keer dacht hij een oplossing te hebben gevonden, maar daarna besloot hij dat het toch niet ging werken. “Ze zullen we uitlachen en nog minstens 33 jaar over me praten. Of misschien wel 6 keer zo lang.”
“Maak je geen zorgen, ik heb alles onder controle.” Na die woorden ging de kat weg.

De kat ging op bezoek bij 42 dorpjes, sprak met 75 boeren en 19 vissers. En omdat iedereen verwonderd was over de pratende kat, stemden ze in met het idee van de kat. De jongen had geen idee wat de kat van plan was, en dat was misschien maar goed ook. Anders zou hij vast 68 minuten lang staan tieren en minstens 66 scheldwoorden roepen. De kat wist dat hij dan wel op zoek kon gaan naar een nieuwe eigenaar. Dat duurde mogelijk 47 weken en als hij ergens kwam, moest hij misschien dagelijks 50 muizen vangen. Nee. De gelaarsde kat hield wel van deze eigenaar. Hij mocht lekker luieren in de zon, ook al was er geen geld. De jongen zorgde ervoor dat er genoeg was voor zeker 89 kleine maaltijden voor de kat. Dat wilde de kat in geen 76 jaar kwijtraken.

Het voorbereiden kostte nog best veel tijd. De kat was er minstens 24 uur mee bezig. Maar hij had wel het hele huis versierd met 79 vlaggetjes, 37 slingers en 74 ballonnen. Ook waren er zeker 45 hapjes. De jongen schudde zijn hoofd. “Zonde geld dit,” zei hij. “Van al dit geld 87 keer eten. Nu moet ik zorgen dat ik 38 uur aan een stuk kan werken ergens, zodat ik weer geld heb.”
De kat negeerde hem en ging naar de koning. Nu ging het echte werk pas beginnen! Hij had er zin in.

65 minuten later stond de kat bij de Koning. “Zullen we gaan? We moeten nog een heel eind reizen.”
13 tellen later zaten ze in de koets. De koning vertelde onderweg minstens 72 verhalen, over het leven in het kasteel en over de prinses. De kat stelde 34 vragen, om nog meer over de prinses te weten te komen en hij vertelde ondertussen over de jongen, die hij had omgedoopt tot Markies van Carabas. Er waren 46 dingen die hij vertelde, waar hij niet eens over loog. Hij wilde de jongen goed neerzetten, als een lieve, zorgzame man die elke dag wel 20 goede dingen voor anderen deed. Dat was immers ook zo.

Nadat ze ruim 25 minuten hadden gereden, kwamen ze 31 boeren tegen. Ze gaven de koning een mand met 86 stukken fruit en zeiden dat ze dit kregen van de markies van Carabas.
“Wat een aardige man,” zei de koning.
Een boer knikte. “Ik ken wel 62 mensen die er net zo over denken.”
De kat glimlachte tevreden. Dit was precies wat hij wilde.

Ook de vissers en de mensen in de dorpen lieten weten hoe geweldig de markies was. Ze vertelden wel 21 verhalen en de koning stelde daarna nog eens 57 vragen. Wie was die markies toch, waar iedereen het over had?

Eindelijk kwamen ze aan bij het huis van de jongen. Hij zat al zeker 69 minuten te wachten en had er geen idee van dat de kat de koning was gaan halen. Bij het zien van de koets spookten er meteen 64 vragen door zijn hoofd. Hoe had de kat dit voor elkaar gekregen? Hij schudde 51 keer zijn hoofd.
“Dit is de Markies van Carabas!” riep de kat en hij wees naar de jongen. Er werd meteen door alle bedienden 77 keer geklapt en de koning riep “ooh!”. Hij ging meteen naar de jongen en ze praatten 85 minuten met elkaar. De prinses was telkens aan het meeluisteren. Ze gaf hem we 58 complimenten.

Na die dag zagen de prinses en de jongen elkaar nog 61 keer. En hij vertelde dat hij helemaal geen Markies was, maar dat de kat het allemaal had bedacht. “Die kat heeft wel 83 plannen, maar vertelt mij hier niets over.”
“Geeft niets,” zei de prinses. “Ik heb ondertussen wel gemerkt hoe aardig je echt bent. Dat had ik al door toen ik je 3 keer zag. Je bent vriendelijk en je houdt met iedereen rekening. Ik zag vandaag alleen al zeker 36 mensen die je glimlachend toekeken, omdat ze je zo aardig vinden.”

Het hoofd van de jongen werd net zo rood als 10 tomaten, of alsof hij 4 uur te lang in de zon had gelegen. “Dank je,” zei hij. “Ik dacht da je me niet aardig vindt, omdat ik soms maar 78 kopermunten in een maand heb. Ik ben soms wel 11 uur achter elkaar aan het werken voor een beetje geld.”

“Ik vind mensen aardig, omdat ze goed zijn. Niet omdat ze 28 stapels met 26 diamanten en 73 goudstukken hebben. Geloof me, ik kwam zeker 27 prinsen tegen die me wilden verleiden met de hoeveelheid geld die ze hebben.”
Ze keek hem aan. “Ik wil niet trouwen met een prins, maar met jou.”
Hij wist niet wat hij hoorde. “Werkelijk?”
“Alleen als jij wil. We zouden al over 30 dagen kunnen trouwen.”
“Natuurlijk wil ik dat!” riep hij uit.

De bruiloft was geweldig, met gasten uit zeker 58 verschillende landen. Ze leefden daarna nog lang en gelukkig. En de kat? Die trok zijn laarzen uit en sliep minstens 17 uur per dag.

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven