Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingo verhaal De wolf en de zeven geitjes 90

Er was eens een moedergeit. Ze had 7 jonge geitjes. Samen woonden ze in een bos van 90 vierkante kilometer. Dagelijks speelden de geitjes 79 minuten in het bos, maar altijd in de buurt, want er liep 1 gemene en hongerige wolf rond. Ondertussen kende de moedergeit wel 50 van zijn trucjes en ze hield haar kinderen daarom goed in de gaten. Ze had maar 2 ogen, maar ze wist wel hoe ze zeker 76 kanten moest blijven bekijken. Alleen zo wist ze zeker dat haar kinderen veilig waren.

Wanneer de moedergeit naar de winkel moest, was dat een tocht van zeker 17 kilometer. Daardoor was ze soms wel 71 minuten onderweg zijn om voor 9 dagen eten te regelen. Omdat ze niet wilde dat de wolf de kinderen zou grijpen, had ze minstens 24 regels waar ze zich aan moesten houden. Zo zou ze 9 keer kloppen als ze thuiskwam en moest ze altijd minstens 24 tellen haar pootje laten zien door de brievenbus. Minstens 3 kinderen moesten dit zien voordat ze de deur open deden.

Ze hadden het zeker 20 keer geoefend, en de moedergeit wist zo dat ze veilig waren. Maar goed ook, want behalve de wolf waren er nog 68 andere gevaren in de buurt. Zo waren er 44 roofvogels en was er ook een keer een groep van 66 beren geweest. En ook de 86 giftige planten in het bos waren belangrijk om in de gaten te houden.

“Ik ga zo naar de winkel om 23 dingen te kopen,” zei ze. Met een beetje pech was er iets niet en kwam ze met 22 spullen thuis. “Letten jullie goed op?”
De jonge geitjes knikten 25 keer. En de moeder ging weg. De geitjes besloten wat spelletjes te doen. Ze hadden een spel met 32 bouwstukken en je kon er wel 8 uur mee bezig zijn. Een goede manier om de tijd te doden.

Wat ze niet wisten, was dat er een wolf 46 meter verderop liep. Hij had al 41 uur het huis in de gaten gehouden en nu de moeder weg was, wilde hij zijn kans grijpen. Toen de moeder wegging, wachtte hij nog 29 minuten. Het was niet realistisch als hij meteen aan zou komen. Daarna liep hij in 58 tellen naar de deur en klopte op de deur. Hij bulderde zo hard, dat het 72 meter verder op te horen was. “Laat mij binnen, ik ben jullie moeder!” zei hij.
Hij hoorde 83 tellen lang gepraat in huis, maar hij kon niet verstaan wat er werd gezegd. Daarna zeiden ze: “Nee, jij bent onze moeder niet. We hebben haar stem vandaag al 27 keer gehoord en die van jou is veel zwaarder.”

De wolf ging weg. Hij moest iets doen om een betere stem te krijgen. Hij bedacht wel 89 dingen, maar uiteindelijk besloot hij een stuk krijt te kopen. In 87 happen at hij het krijt op. Daarna ging hij terug naar het huis van de geitjes. Hij zei: “Ik ben er, jullie moeder.”
“Kun je je poot door de brievenbus steken,” zeiden 6 geitjes.
De wolf deed wat er werd gevraagd. “Je hebt 40 grijze haren en meer dan 59 zwarte. Onze moeder heeft witte pootjes.

De wolf ging weer weg en kocht nu 11 kilo deeg. Na 55 tellen kneden, had hij een nieuwe poot gemaakt. Eentje die zacht en wit was. Nu moesten de geitjes hem wel binnenlaten! Hij klopte weer op de deur en zei: “Ik ben jullie moeder.”
10 seconden later wilden de geitjes zijn poot zien en dus deed de wolf de neppoot van deeg door de deur.
Hij hoorde een discussie die 84 tellen duurde. Daarna zeiden de geitjes: “Kom maar binnen!” De deur ging open.
Binnen 51 tellen dook de wolf naar binnen. Hij zag de geitjes en hij rende door het huis om ze allemaal op te eten. Hij gooide 78 boeken op de grond, en de bank scheurde hij 52 keer in stukjes. Hij at 4 geiten op en rende daarna achter nog een geit. De achtervolging duurde 39 tellen en er vielen nog eens 65 accessoires om. Toch lukte het de wolf om het diertje op te eten. Daarna liep hij naar buiten en hij stapte op 53 bloemen. Wat maakte het uit dat ze kapot waren?

Hij wreef 47 keer over zijn buik. Dat had heerlijk gesmaakt en hij was nu wel moe. Nadat hij 31 keer geeuwde, wist hij dat hij eens een dutje moest nemen. Minstens 74 minuten slapen zou goed voor hem zijn. Of 75 minuten zelfs! Met zo’n volle maag was dat een goed idee.

30 minuten later kwam de moedergeit thuis. Ze schrok toen ze zag dat de deur 45 centimeter open stond en de 28 voetafdrukken voor het huis maakten haar ook niet vrolijker. Binnen schrok ze al helemaal. Er lagen 54 stukken porselein op de grond en de belangrijke papieren waren in 26 stukken gescheurd. En de geitjes waren weg. “O nee!” gilde ze.
“Mam?” klonk het.
Het jongste geitje kwam uit de klok. Daar had hij zich verstopt en hij had zich al 26 minuten lang stilgehouden zonder te bewegen. De wolf had op wel 69 verstopplekken gekeken, maar hij was 64 keer langs de klok gelopen zonder er in te kijken.

Het geitje vertelde zijn moeder wat er was gebeurd. Ze stelde wel 80 vragen en uiteindelijk besloten ze om op zoek te gaan naar de wolf. Het gesnurk van de wolf was 35 meter verderop te horen en de moedergeit en het kleine geitje zagen hem liggen, tussen 19 bomen, hard in slaap.
“Kijk, zijn buik beweegt.”
Ze keken 60 tellen naar de buik en zagen dat er inderdaad beweging in zat. “Dat betekent dat ze nog leven!”

Ze dachten 57 tellen na en gingen daarna op zoek naar stenen. Ze zochten wel 63 stenen. Daarna legden ze alles zo’n 33 centimeter van de wolf vandaan. De moedergeit pakte een naald en draad en een mes. Heel voorzicht sneed ze de buik van de wolf open. Het was een snee van 38 centimeter en de wolf werd gelukkig niet wakker. Hij kreunde wel 13 keer en hij bewoog 56 keer met zijn handen. Toch bleef hij slapen.

70 tellen later sprongen de geitjes er uit. Ze waren allemaal ongedeerd, behalve 21 blauwe plekken. Maar verder waren er geen wonden. Ze stopten met z’n allen de stenen in de buik. Daarna naaide de moedergeit de buik dicht. Ze gebruikte er 36 steken voor en een draad van 82 centimeter. Daarna liepen ze weg en verstopten ze zich in de struikjes.

Ze wilden graag zien wat er ging gebeurde. Het durfde wel 77 tot de wolf wakker werd. Hij rekte zich 49 keer uit en ging daarna lopen. “Ik heb dorst,” mopperde hij. “Ik kan wel 34 liter water drinken. Het is net alsof ik al 42 uur niets gedronken heb.”
Dat kwam natuurlijk door de stenen op zijn maag. De wolf ging op zoek naar iets om te drinken. Hij wandelde 14 minuten en de geitjes en hun moeder gingen stiekem achter hem aan. Ze gingen naar de put die 81 meter diep was en waar altijd vers water in zat. De moedergeit kwam er ook 49 keer in de maand.

De wolf boog voorover om water te pakken, maar door het gewicht in zijn buik viel hij opeens in de put. Er kwamen 14 waterspetters. De geitjes wachtten nog 81 seconden, maar wisten toen zeker dat de wolf niet meer uit de put zou komen. Opgelucht gingen ze naar huis.

Daar aangekomen begonnen de geitjes een feest te vieren. Ze hadden 88 ballonnen en nodigden 73 vrienden uit. De moedergeit stond wel 62 minuten in de keuken om hapjes te maken die ze konden uitdelen. Alle genodigden waren doodblij toen ze hoorden dat de wolf in de put was gevallen.
“De wolf komt nooit meer terug!” riepen ze wel 12 keer achter elkaar.

Het feest duurde nog tot 43 minuten na middernacht. Sommige feestgangers wilden zelfs tot 48 minuten na middernacht blijven. Ze bleven maar zeuren of ze niet nog 5 minuten langer konden feesten, maar moedergeit duwde ze toch echt naar buiten. Ze keek om zich heen. Ze had nog zeker 37 uur nodig om alle ravage die de wolf had achtergelaten op te ruimen. Ook moest ze waarschijnlijk ook 67 nieuwe accessoires kopen en 61 nieuwe dingen voor in de keuken. 15 minuten lang stond ze hoofdschuddend om zich heen te kijken. Daarna stuurde ze haar kinderen naar bed.

Ze keek tevreden terwijl haar kinderen naar dromenland gingen. Ze was haar kinderen niet kwijtgeraakt en ze wist dat dit nog minstens 85 keer ter sprake zou komen in de komende 18 jaar. Ze hadden hier allemaal van geleerd.

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven