Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingo verhaal Doornroosje 90

Er was eens een prinsesje dat op dag 31 van de zomer werd geboren. Er kwamen bezoekers uit wel 54 verschillende landen om haar geboorte te feliciteren. De koning en koningin waren verheugd, want ze waren al 28 maanden aan het proberen een kindje te krijgen. Iedere gast gaf cadeaus voor de prinses, waardoor er al 49 stapels ingepakte spullen waren. Daar zaten minstens 18 ledikantjes en 64 rammelaars tussen.

Er was nog een rij van 63 genodigden toen er opeens een paarse wolk verscheen die wel 53 centimeter hoog was en in 4 seconden tijd 53 keer groter werd. En daar stond de boze heks. Ze keek de zaal 7 keer rond. “Ik heb niet 1 uitnodiging gekregen!” riep ze boos. “Hoe durven jullie! Maar ik ben de slechtste niet. Ik zal deze prinses een cadeau geven.” Ze liep in 51 stappen naar het wiegje. “Ik kan wel 66 dingen bedenken om te geven, maar ik geef je het volgende: wanneer je 21 jaar oud wordt, zul je je prikken aan een spinnenwiel en sterven. Dus ik geef je meer dan 12 geweldige jaren om te leven.”

Na die woorden vertrok de heks. 88 mensen waren door elkaar aan het praten. Zou de prinses doodgaan? Ze hoopten van niet! Gelukkig waren er ook een paar feeën en zij zwaaiden 23 keer met hun toverstafje. Ze konden de vloek niet ongedaan maken, maar wel aanpassen. En daarom zeiden ze dat Doornroosje niet zou sterven, maar in een diepe slaap zou vallen voor minstens 65 jaar. Alleen een kus van een echte prins kon haar redden.

De koning en koningin wilden voorkomen dat er iets ergs zou gebeuren en daarom kwam er een wet. Alle spinnenwielen moesten worden verbrand. Er waren al snel minstens 36 brandstapels in het hele land met vlammen die hoger dan 75 meter werden. Elke dag werd er bij 32 huizen binnen gekeken en zochten de soldaten in 83 hoekjes voor een spinnenwiel. De koning had er daardoor een goed gevoel over. Er waren geen spinnenwielen in dit land, maar ook in de 23 omliggende landen meer. Hij had alles wel zeker 3 keer gecontroleerd met 41 man sterk tegelijk. Het was onmogelijk dat zijn geliefde dochter zich nog zou prikken.

De jaren verliepen goed. Doornroosje groeide op tot een prachtige jonge vrouw die elk moment van de dag minimaal 5 bewakers om zich heen had. De koning was nog steeds uiterst voorzichtig. Maar altijd wanneer ze maar 58 seconden alleen was, ging ze op onderzoek uit. Ze wilde het paleis en de 45 kamers zien waar ze nooit mocht komen. Ze wilde over de kasteelmuren heen kunnen kijken, wel 56 meter ver, en weten wat er nog meer was, dan alleen maar beschermd worden.

Op een dag was ze 15 minuten alleen en ze zag opeens een bijzonder licht dat naar een wenteltrap ging. Ze volgde het. 77 traptreden omhoog. Daar kwam ze op een kleine zolderkamer met 50 dozen overal en 47 verschillende schilderijen. Hier was al lange tijd niemand geweest. Doornroosje liep verder en zag iets dat ze niet kende. Nieuwsgierig liep ze eraf. Ze zag een naald en het was net alsof hij 81 keer riep “Raak me aan”. Het was een spinnenwiel, maar dat wist Doornroosje niet en zodra haar vinger de naald raakte, viel ze op de grond in een diepe slaap van minstens 59 jaar.

Ze was niet de enige die in slaap viel, maar het hele kasteel sliep. De 48 mensen in de keuken, de 69 dienaren van de koning en koningin, de 80 dienstmeisjes en de 89 soldaten. De koning en koningin vielen zelf ook in een diepe slaap.

78 dagen gingen voorbij, maar er kwam niemand. En de jaren verstreken zelfs. 35 jaar. Niks. 17 jaar, nog niks. Pas na 68 jaar kwam er een prins naar het kasteel. Hij had gehoord over de legende en wilde zelf kijken of het zo was. Er was al veel onkruid en de gemene heks had overal rozen met 90 doorns eraan laten groeien, zodat niemand bij het kasteel kon komen.

De prins liet zich echter niet tegenhouden en pakte zijn zwaard. Hij ging aan de slag om door het rozen. Hij mepte 24 keer met zijn zwaard en kwam daardoor steeds wat dichterbij. Elke keer als hij 6 of 8 keer met zijn zwaard sloeg, vlogen er 33 rozen door de lucht en voor hij er erg in had was hij al 82 meter verder gekomen.

De boze heks zag dit allemaal gebeuren en werd nog bozer. Ze schold eerst 29 van de meest verschrikkelijke scheldwoorden. Daarna besloot ze dat ze zichzelf in een draak zou toveren van minimaal 71 meter hoog, maar het kon ook wel 79. Als draak vloog ze naar de prins om de strijd aan te gaan.

De prins schrok natuurlijk enorm, maar hij liet zich niet tegenhouden. Nog 14 meter en hij zou het kasteel in kunnen. Hij was al zo ver, teruggaan was geen optie. De draak spuwde vuur dat 61 meter verderop te zien was en de prins had amper goede bescherming. Hij wist dat hij het met zijn slimheid en snelheid moest doen. Daarom sprong hij 46 keer op tijd aan de kant. Op die manier kon hij de draak goed uitputten. Dat deed hij daarna nog eens 40 keer. De tactiek leek duidelijk te werken.

De draak werd er wel boos van en hij brulde 52 keer. De prins wist natuurlijk niet dat het de boze heks was en hij besloot het gevecht nogmaals aan te gaan. Hij greep zijn zwaard en dook in 43 tellen tussen de doornen van de rozen. Vanuit daar probeerde hij 11 keer de draak te raken. Dat ging nog best moeilijk. Hij kon alleen de poten raken en er kwamen enkel wat schrammen op.

Tussen de doorns zat hij wel veilig, want de draak kwam niet dichterbij. De prins had 37 doorns in zijn armen zitten en 55 op andere plekken. Hij wist dat er makkelijk 85 doorns bij konden komen dus hij moest de pijn negeren. De dood was zeker 38 keer pijnlijker en hij wilde toch echt binnen nu en 9 minuten naar Doornroosje om haar te redden. De tijd begon te dringen. De prins telde in zijn hoofd tot 62, omdat hij het niet wilde overhaasten allemaal. Daarna dook hij op de draak af.

Er was overal vuur. Je kon wel 44 kanten opkijken, maar overal een vuurzee zien. De draak had al zeker 84 keer vuur gespuwd en het was een wonder te noemen dat de prins nog leefde. De prins rende 30 keer om de draak heen tot de draak omlaag kwam met zijn nek. Op dat moment stak de prins in de nek. Het zwaard had precies de juiste plek geraakt, maar het duurde alsnog 76 seconden tot de draak echt dood op de grond viel. Daarna veranderde het lichaam van de draak in 39 seconden in dat van de heks.

De prins schudde 20 keer zijn hoofd en bekeek de heks. Zij had dit allemaal veroorzaakt, wist hij. Zij had Doornroosje vervloekt. Ze verdiende deze dood nog minstens 19 keer. Maar hij had geen tijd daar lang bij stil te staan. Hij moest het kasteel in. Hij sloeg nog 13 struiken met 57 doornen per stengel aan de kant het duurde nog eens 73 seconden tot hij echt bij de deur van het paleis was.

Nu was het een kwestie van naar boven gaan. Hij rende langs 60 schilderijen aan de muur en keek er niet eens naar. Hij moest naar boven. 22 verdiepingen hoger vond hij de trap naar de torenkamer waar Doornroosje lag. En hij zag haar liggen. Hij keek 10 seconden naar haar en bedacht dat er 86 verschillende manieren waren om haar een kus te geven. Hij besloot te gaan voor de simpelste manier: op haar lippen. Hij drukte zijn lippen 67 stellen op de hare en daarna opende ze haar ogen om er 74 keer mee te knipperen. “Wat is er gebeurd? Ik ben 2 tellen in slaap en er staat hier in een prins,” zei Doornroosje verward.
De prins legde uit wat er was gebeurd. Dat duurde wel 72 minuten en tijdens zijn verhaal kwamen er steeds meer mensen uit het kasteel bij staan om ook te luisteren. Eerst 25, toen 35 en na 16 minuten kwamen zelfs de koning en koningin.

“Zo zie je maar weer,” zei de koning. “Zelfs als je 70 spinnenwielen per dag verbrandt, weet de heks ons nog te vinden. Maar nu is ze dood en zijn wij veilig.”
En iedereen juichte.

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven