Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingo verhaal Kerst 90

kerstbingo reserveren

De ouders van Erik zijn al 59 dagen bezig met het versieren van hun huis. Ze hebben al 17 keer de prijs voor het versierde huis met kerst gewonnen en ze willen hun titel verdedigen. Er zijn meer dan 48 verschillende kleuren kerstballen en er zijn nog eens 40 dozen vol met kerstspullen. Niet gek, want dit jaar doen er in de straat 90 andere mensen mee. De kans dat ze winnen is dit keer niet zo groot, want meneer Kramer, die op nummer 15 woont, is ook al 52 dagen bezig met de versiering en het ziet er indrukwekkend uit. Hij heeft 5 grote kerstbomen in de voortuin zitten met in iedere boom 76 lampjes.

Ook de mensen op huisnummer 24 hebben een hoop werk gemaakt van hun kerstversiering. De afgelopen 79 uur hebben ze niet geslapen en in de tuin zijn meer dan 37 kleuren lichtjes te zien. Er zin 74 soorten kerstversiering en alles ziet eruit als een geheel. De 39 kerstmannen in de tuin zijn misschien wel wat te veel.

Erik helpt zijn ouders mee met de laatste versieringen. Hij heeft kerstlichtjes van 8 meter lang in zijn hand, maar er zitten zeker 54 knopen in. Erik is al 83 minuten bezig om het uit te knoop te halen, maar het lukt hem niet. Het lijkt dat er alleen maar meer knopen in zijn gaan zitten. 56 nu al!

Erik heeft al eens eerder lichtjes gehad die in de knoop zaten. Toen zaten er 67 verschillende snoeren door elkaar en kostte het Erik meer dan 7 uur om het allemaal uit elkaar te halen. Erik had toen boos geroepen: “Waarom gooien we het niet in een grote prullenbak en kopen we nieuwe lampjes? Dat kost waarschijnlijk maar 29 euro.”
Zijn vader had hoofdschuddend geweigerd. “Dat kost eerder 81 euro,” zei hij.

kerstbingo reserveren

Erik vindt het wel altijd leuk om zijn ouders te helpen. Vaak zetten ze een cd aan met minstens 9 foute kerstliedjes. Die draaien ze dan 44 keer achter elkaar en ze zingen zo hard mee, dat het oude echtpaar naast hen van 88 jaar en 80 jaar hen gewoon kan horen. Meestal horen ze niets en vragen ze 49 keer wat je nou eigenlijk gezegd had. Erik heeft wel eens 32 keer herhaald dat hij 14 jaar oud is. Ze verstaan het niet, maar ze zijn wel lief en ze kennen elkaar al 70 jaar. Als dat geen echte liefde is!

Eriks moeder heeft een doos te pakken met 16 ouderwetse kerstballen. Dat waren er ooit 18, maar er zijn er 2 kapot gegaan. Zijn moeder heeft ze al 33 jaar, maar daarvoor waren ze van oma, die ze al had toen ze 6 jaar oud was. “Deze moeten een speciale plek krijgen!” roept ze.

Eriks vader is bezig met 43 dennentaken. Daarmee versiert hij het hele plafond van de woonkamer. Als hij klaar is, komen er zeker 75 lampjes in. Iedere 19 seconden veranderen ze van kleur. Sommige mensen zeggen dat ze helemaal gek zouden worden van al die lichtjes, maar Erik is er dol op.

Papa vertelt dat er in 68 gemeentes dit jaar een prijs is voor het mooist versierde huis van, maar dat ze het in 66 gemeentes niet zo serieus nemen. Hier wel, hier groot het ieder jaar nog. “Een paar jaar terug waren er hier maar 47 deelnemers, toen 50 en toen zelfs 89. Dit jaar zijn het er waarschijnlijk nog meer.”

Om de titel te verdedigen, moeten ze dus extra goed hun best doen. Alleen in de straat kan Erik al zien dat het moeilijk wordt om te winnen. En in een paar straten verderop zijn ook alleen maar prachtig versierde kersthuizen te vinden. In een tuin een paar straten verderop staat een grote kerstslee op het dak met een Kerstman en 11 cadeautjes. Op 28 verschillende plekken beweegt het en er zijn lampjes van 26 kleuren die op de muziek aan of uit gaan. Er zijn wel 73 verlengsnoeren voor dit alles gebruikt.

Papa zegt dat zo’n huis nooit wint. Maar Erik weet het niet. Er zijn 45 huizen die erg op elkaar lijken, maar deze springt er wel uit. Het is origineel. “Wij zijn meer van het klassieke,” legt Papa uit. “En dat vindt de jury mooi, want de jury zelf is ook oud.”
Dat klopt. Het oudste jurylid is 87 jaar. Maar de jongste is 38. De rest is rond de 65 jaar. Vinden zij bewegende, elektronische dingen inderdaad niet leuk?

Het maakt Erik uiteindelijk niet uit wie er wint. Natuurlijk wil hij best dat zijn ouders winnen, maar Kerst heeft meer moois te bieden. Erik is dol op kerst. Hij kijkt er al 13 weken naar uit en online heeft hij al meer dan 72 websites bezocht om het perfecte kerstcadeau voor zijn ouders te geven. Hij wil iets leuks doen, iets bijzonders. En na 34 minuten zoeken wist hij wat hij moest doen.

kerstbingo reserveren

Ze weten het nog niet, maar hij heeft een busreis voor ze geregeld. Eentje naar Duitsland. Ze bezoeken dan een grote kerstmarkt met meer dan 46 kraampje vol kerstspullen en 20 kraampjes waar eten en drinken te krijgen is. Ook zijn er 31 optredens en worden er in 23 talen kerstliedjes gezongen.

Erik stuurt ze er natuurlijk vooral heen, omdat ze zo van kerstspullen houden. Ze kunnen er vast 86 spullen vinden die ze nog niet hebben. In Duitsland zijn er sowieso andere dingen te vinden en hierdoor kunnen ze extra opvallen met de wedstrijd. Misschien vinden ze we een kerstman uit het jaar 62, of kopen ze 35 kerstballen met een bijzondere kleur. Of misschien een snoer met 53 lampen. Wat ook mooi is, is dat het met de bus maar 55 minuten rijden is.

Ze weten het nog niet. Erik houdt het geheim, maar ze krijgen hun kerstcadeau niet met kerst zelf. Nee, vanmiddag worden ze al opgehaald. Over 12 minuten zal de bus er zijn. Er was maar plaats voor 84 mensen en gelukkig had Erik het op tijd besteld. Erik moet er om lachen, want hij weet dat hij 1 van de mooiste dromen van zijn ouders laat uitkomen. Zijn moeder zal vast 43 minuten lang huilen, ze is nou eenmaal best emotioneel.

Net wanneer Eriks vader met 71 kerstballen bezig is, gaat de deurbel. Papa moppert en noemt 27 scheldwoorden hardop. Hij wordt natuurlijk liever niet gestoord. “Dat is vast jullie kerstcadeau,” zegt Erik.

“Kerstcadeau?” herhaalt zijn moeder. In 30 stappen is ze bij de voordeur.
Daar staat de buschauffeur. “Gaan jullie mee? We rijden met busnummer 21 en we hopen over 57 minuten in Duitsland te zijn,” zegt hij.
“Wat is dit?” vraagt Eriks moeder.
Erik lacht. “Jullie gaan naar een kerstmarkt in Duitsland,” zegt hij. “Dat is mijn kerstcadeau voor jullie. Ik heb er 67 dagen hard voor gewerkt in de supermarkt.”

“Wat geweldig!” roept zijn moeder. “Hier keek ik 41 weken geleden nog naar, maar ik twijfelde. Ik weet zeker dat we het er geweldig gaan hebben.”
“Jullie krijgen ook nog 63 euro van me,” zegt Erik. “Dan kunnen jullie daar leuke dingen mee kopen. Zoals 22 kerstballen of een lampjessnoer van 64 meter lang. Of 51 andere accessoires.”
“Wat lief van je!” zegt zijn moeder “Ik heb wel 77 ideeën wat we kunnen kopen.”
“En de wedstrijd dan? We moeten nog zo veel doen,” zegt Papa.

Erik lacht opnieuw. “Ik ga nog zeker 85 minuten hard aan de slag. Als jullie hier thuiskomen herkennen jullie het niet. Dan hangen er 58 meer lampjes en 61 extra kerstballen. En ik zal er ook voor zorgen dat de tuin is voorzien van 82 spullen, zoals afgesproken.”
De eerste 3 tranen rollen al over de wangen van mama. “Je bent geweldig,” zegt ze. “We gaan voor zeker 36 kerstcadeaus voor jou zorgen.”
“Dat hoeft niet,” zegt Erik.

10 minuten later rijden ze weg met de bus. Erik zwaait nog zeker 4 minuten, tot ze niet meer in de straat rijden. En dan kijkt hij naar het huis. Zo, hij heeft nog 78 minuten om hier een geweldig kersthuis van te maken, en dat gaat hem lukken ook!

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven