Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingo verhaal Koningshuis

koningsdag bingo
Klik hier om te reserveren

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima moesten 12 landen in 46 dagen bezoeken. Dat leek gemakkelijk te doen te zijn, maar ze hadden een druk programma, waar ze met veel mensen moesten praten. Omdat het een belangrijke reis was, werd een speciaal afscheidsfeest in Nederland gegeven. In 19 dagen tijd waren er in meer dan 65 plaatsen allerlei evenementen. De koning en koningin zouden naar 15 van deze evenementen gaan. Eerst waren het er 11 meer, maar daar was toch echt geen tijd voor.

Willem-Alexander wist al dat hij overal minstens 10 Oud-Hollandse spelletjes moest spelen. Hij gokte dat hij 37 peperkoeken moest happen en dat hij 14 keer moest gaan springtouwen. Als hij geluk had. Misschien moest hij het wel 32 keer doen. Maar hij had lang niet meer zulke goede knieën. Na 4 keer deed het al pijn. Maxima kon veel vaker springen. Meestal sprong ze zo’n 21 keer, maar de laatste keer besloot ze 68 keer te springen.

Hoewel Willem-Alexander geen zin had in het springen, vond hij het afscheidsfeest wel leuk. Hij wist dat er zeker 59 of 58 rijen mensen die naar hen kwamen om een glimp van ze te zien. Dat was een hele eer. De koning kon nog goed herinneren hoe een vrouw van 61 flauwviel en haar man van 73 jaar oud haar nog net wist op te vangen. Toen ze bijkwam keek ze de koning aan “Ik droomde dit jaar al 42 keer u een keer te zien en eindelijk is die droom uitgekomen.”
Willem-Alexander gaf haar vervolgens 5 kussen op de wang en hij wist dat dit haar beste dag in zeker 40 jaar was geweest.

Het was altijd fijn om mensen zo blij te maken en over 22 minuten gingen ze naar de eerste stad waar ze het afscheidsfeest te geven. Er waren 35 verschillende onderdelen waar ze aan mee moesten doen en Willem-Alexander moest minstens 71 handen schudden en 29 kinderen begroeten. En dan waren er ook nog de 64 mensen die een dansje uitvoerden en de 52 mensen die een kraam hadden met spullen. Ook zouden ze 9 meter moeten zaklopen.

Maxima had 7 uur voor de spiegel gestaan om haar outfit uit te kiezen voor dit evenement. Willem-Alexander wist dat er 66 nieuwskanalan en roddelbladen waren die haar kleding zouden beoordelen. Ze zag er prachtig uit, het was de mooiste outfit van de afgelopen 34 dagen.

Het schoot al op. Ze hadden nog maar 48 meter te gaan en het was ontzettend druk. Willem-Alexander zag al 57 mensen om de auto heen staan en het zouden er alleen maar meer worden.

36 seconden later stapten de koning en de koningin uit. Willem-Alexander zwaaide al 20 keer naar de mensen overal. Daarna liepen ze 60 meter over een speciale rode loper. Iedereen was aan het zingen. Ze zongen wel 44 verschillende liedjes door elkaar. Hij hoorde wel 27 mensen zijn naam roepen en 47 mensen riepen naar Maxima. Ze was altijd al populairder geweest bij het volk.

51 minuten lang stonden ze te zwaaien, en schudden ze handen. Willem-Alexander moest 13 keer poseren voor een grote krant en 24 keer voor een lokale. Ook was het journaal aanwezig en die maakten zeker 67 seconden lang prachtige beelden. De koning wist dat hij deze avond zeker naar het nieuws zou kijken om te zien wat er gezegd werd.

Ze kwamen aan bij het koekhappen. “U heeft 54 seconden de tijd om van deze 28 peperkoeken te eten, maar u moet wel een blinddoek om.”
Maxima ging de uitdaging aan. En ze was goed: binnen 43 seconden had ze al 26 happen genomen.
“Een nieuw record!” werd er geroepen.
Willem-Alexander kon maar 16 – of waren het er 17 – happen nemen voordat de tijd om was.

3 kraampjes verderop moesten de koning en koningin gaan sjoelen. Het record stond op 50 punten en Willem-Alexander haalde er gemakkelijk 56. Iedereen was onder de indruk toen hij de eerste 45 stenen zonder probleem in het goede vakje sjoelde. Maxima scoorde veel minder goed. In totaal kreeg ze maar 25 punten. “Ik scoorde ooit 69 punten!” riep Willem-Alexander, maar niemand wilde hem geloven. “Mijn moeder kon zelfs 75 punten scoren!” zei hij daarna, maar wederom geloofde niemand hem.

Het maakte niet uit of iemand hem geloofde. Ze gingen snel door naar het volgende onderdeel. Dat was het onderdeel ezeltje prik. Willem-Alexander moest eerst 62 seconden de blinddoek om en daarna de staart op de ezel prikken. Hij zat er zeker 38 centimeter vandaan. Maxima deed het veel beter en ze zat maar 18 millimeter van het achterwerk van de ezel vandaan.

74 seconden later stonden ze op een groot podium waar de burgemeester een toespraak zou houden. “De afgelopen 8 weken zijn we met een team van 72 mannen en 70 vrouwen bezig geweest om alles voor te bereiden,” vertelde hij. “Vanochtend stonden we al om 6 uur op om er 1 mooi feest van te maken voor 2 bijzondere mensen.”

“Dat is gelukt!” zei Willem-Alexander tevreden. “We hebben de afgelopen 39 minuten veel plezier gehad en we vinden het jammer dat we dit mooie land binnenkort moeten verlaten voor belangrijke vergaderingen.”

“We hopen dat de volgende 39 steden waar we komen ook zo waanzinnig zijn,” zei Maxima.

49 mensen begonnen luid te klappen en 30 anderen begonnen al te zingen. De burgemeester gebaarde dat hij nog meer wilde zeggen en gelukkig werd het 33 seconden later weer stil. “We willen jullie veel succes wensen de komende reis,” zei hij. “Ik heb hier een bos met 55 bloemen om u succes te wensen. En van de lokale bakkerij krijgen jullie nog een brood met 23 soorten granen en noten.”

Niet veel later namen ze afscheid en gingen Willem-Alexander en Maxima terug naar hun paleis. Het duurde 41 minuten tot ze thuis waren. Uitgeput lag Willem-Alexander 53 minuten later op bed. Het was een geslaagde dag en hopelijk volgden er nog meer zoals deze!

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven