Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingo verhaal Oud en Nieuw

Op oudejaarsavond is een familie van 22 mensen bij elkaar. 3 kinderen zitten bij elkaar aan een tafel met 24 verschillende kleuren viltstiften. Ze zijn van plan om maar liefst 62 tekeningen te maken over het afgelopen jaar en alle goede voornemens die iedereen heeft. Er zijn wel 51 verschillende goede voornemens in de familie.

Oom Jan wil 63 kilo afvallen, maar tante Jannie denkt dat hij niet eens in de buurt van de 60 kilo komt. Tante Monique wil 18 dagen achter elkaar op vakantie gaan, omdat ze dit jaar in totaal maar 9 vakantiedagen had. Oom Frans heeft het goede voornemen dat hij zijn 26 sigaretten per dag wil verlagen naar 7.

De eerste 50 tekeningen zijn al gemaakt. De kinderen Tom, Meike en Danny hebben er hun uiterste best op gedaan. Danny kan zich alleen niet zo heel goed concentreren. Op een grote schaal liggen 25 oliebollen en op tafel staan nog 11 verschillende hapjes. Hij heeft er zin in, maar van Meike mag hij pas wat pakken als hij alles af heeft getekend. En daarom heeft zijn maag in het afgelopen uur al 27 keer geknord.

Hij maakt een tekening van Oom Jan, die omringd is door 40 taarten en die heel moeilijk kijkt. In een tekstwolkje schrijft Danny ‘Zo kan ik niet eens 31 kilo afvallen!’

De volwassenen kijken niet naar de tekeningen. Ze spelen een spelletje, waarbij ze elkaar vragen moeten stellen. Oom Frans heeft al 72 vragen goed beantwoord. Tante Monique heeft al 32 vragen fout beantwoord en haar wangen worden steeds roder, omdat ze al tussen de 6 en 10 glazen wijn heeft gedronken. Ze kan niet zo goed tegen alcohol. Vorig jaar was haar goede voornemen dat ze nooit meer alcohol zou drinken. 73 dagen later had ze alweer wijn op.

Oom Jan eet tijdens het vragenspelletje telkens pinda’s. Hij neemt een enorme hand vol pinda’s. Soms zijn het er 58, soms 67 en hij stopt ze in één keer in zijn mond. Als hij dan antwoord moet geven op de vraag, duurt het langer dan 38 seconden tot hij weer kan praten.

Ze hebben nog 42 kaartjes met vragen. En de vragen zijn heel ingewikkeld. Danny begreep de laatste 15 vragen niet eens. Daarom blijft hij lekker tekenen. Over 34 minuten gaan ze televisie kijken en wachten ze tot de klok in beeld komt die vanaf 59 seconden af gaat tellen tot het nieuwe jaar.

Danny heeft er zin in. Oom Frans en Oom Jan hebben 47 vuurpijlen gekocht die ze dan gaan afsteken. Danny weet dat er zeker 8 kleuren in de lucht te zien zullen zijn. Maar eerst moet hij een nieuwe tekening maken. Deze keer tekent hij oom Frans met 48 sigaretten en 12 asbakken.

“We moeten deze tekeningen weggeven straks,” zegt Meike. “Misschien helpt het ze om hun doelen te halen.”
Op dat moment komt tante Monique langs met een grote schaal. Er liggen zeker 69 stukjes kaas in en 45 plakken leverworst. Ook zijn er 13 olijven, maar die vindt Danny niet lekker. Hij pakt een stukje kaas en besluit hier 41 minihapjes van te nemen, dan kan hij er langer mee doen en dat helpt vast tegen zijn honger.

29 minuten later zijn alle tekeningen af en de drie kinderen gaan bij hun familie zitten om tv te kijken. Er is niet veel op. Er zijn 21 verschillende concerten op tv en ook zijn er 46 praatprogramma’s over het afgelopen jaar. Er wordt een praatprogramma aangezet met grappige fragmenten. Er is te zien hoe een weerman dit jaar werd aangevallen door 49 meeuwen. Ook laten ze een filmpje zien van een wielrennerswedstrijd waar 37 fietsers tegen elkaar botsen en er 19 mannen op de grond liggen die heel hard moeten lachen.

Meike deelt alvast 16 van de tekeningen uit en de familieleden zijn erg blij. “Wat mooi!”
roept tante Monique. “Nu ga ik 55 dagen vakantie nemen.” Ze is alleen maar gemotiveerder geworden om het nieuwe jaar goed te beginnen.
Oom Jan moet zeker 55 seconden lachen om zijn tekening. Hij stikt bijna in 2 pinda’s van het lachen.

Danny besluit nog eens 33 tekeningen uit te delen. Sommige familieleden hebben nu al meerdere tekeningen. En Danny heeft al 28 complimenten gekregen. Danny besluit nu toch echt wat te eten en daarom eet hij zeker 75 pinda’s op. Mm, eindelijk.
“Als je maar niet ziek wordt,” waarschuwt zijn moeder.
“Nee,” zegt hij en hij eet nog eens 44 pinda’s.

Oom Frans zet de televisie op kanaal 23. Het aftellen is al begonnen en ze beginnen bij 57. Iedereen schreeuwt hard mee en bij 1 springen ze blij in de lucht. Danny moet iedereen zoenen en het voelt alsof hij 74 wangen een kus geeft. Hij is blij als hij naar buiten mag. De buren van nummer 65 hebben nog veel meer vuurwerk dan zijn familie. Ze hebben 39 soorten knalvuurwerk, 53 vuurpijlen en 5 sterretjes voor de kinderen.

Danny kijkt naar de lucht. “Ik zie wel 66 soorten vuurwerk!” roept hij.
“Nee, 61!” zegt Meike.
“Het zijn er 64 of 68!” roept Tom.
Oom Jan lacht. “Geen ruziemaken, het zijn er veel!”
“En het is mooi,” zegt Tom.
Danny knikt. De mensen die bij nummer 43 wonen hebben ook al meer dan 54 vuurpijlen en in de lucht ziet het er prachtig uit.

35 minuten later wordt het wel heel erg koud en gaan ze weer naar binnen. Op televisie ziet Danny een koor van 70 mensen heel luid zingen. 17 mensen zingen wel een beetje uit de maat en dat ziet er grappig uit.
Tante Jannie gaat op de bank zitten. “Het jaar ging weer snel voorbij. Vooral de laatste 30 dagen vlogen om.”
“De eerste 20 dagen ook,” zegt Tante Monique. “En nu beginnen we weer opnieuw. Tijd om aan onze goede voornemens te beginnen.”
“We hebben minstens 4 tekeningen die ons aan ons doel herinneren,” zegt tante Jannie.
Tante Monique knikt. “Ik ga er zeker 14 keer per dag naar kijken, zodat ik het niet vergeet.”
“Ik kijk er 71 keer per dag naar,” zegt oom Jan. “Zo weet ik zeker dat ik zal afvallen.”
Danny is trots op zichzelf. Zijn tekeningen gaan zeker verschil maken en dat vindt hij maar wat fijn. En zijn eigen goede voornemen? Voor iedereen die hij kent zeker 36 tekeningen maken, zodat ook zij hun dromen kunnen waarmaken.

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven