Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingo verhaal Piraten 90

25 piraten stonden op het dek van het piratenschip. Ze hadden net 34 liter rum gekocht met de 88 gouden munten die ze uit een gevonden schatkist. Om die schatkist te vinden waren ze 51 dagen aan het zoeken geweest. Ze hadden op 38 plekken gegraven, maar de kist vonden ze maar niet.

Na 63 uur graven op 14 verschillende locaties had de kapitein eindelijk een oplossing bedacht. Ze moesten 36 meter verderop zijn, want ze hadden 11 keer verkeerd op de kaart gekeken. Wat stom, de kapitein had in zijn leven al zo veel schatten gevonden. Sommige waren 6 keer moeilijker verstopt als deze, maar hij had nog nooit deze fout gemaakt.

Maar het was ze gelukt en om dat te vieren zouden ze 79 uur achter elkaar rum drinken en vlees eten. Ze hadden aangemeerd bij een schattig stadje, waar 22 grote villa’s en 41 boerderijen stonden. Er woonden hier maar 61 kinderen, en die lagen allemaal al op bed.

De komst van de piraten werd niet op prijs gesteld door het stadje, maar dat hinderde de piraten niets. Ze waren hier al 64 keer geweest en wilden in de komende 33 jaar nog zeker 76 jaar komen. Ze vonden het een fijn terugkomen hier en ze dronken er minstens 37 liter rum in een jaar. De rum was hier dan ook het beste. Ze waren op 43 andere plekken geweest, maar de rum daar kwam niet eens in de top 5.

Het zou nog zeker 56 minuten duren tot alle piraten dronken waren. 48 piraten lagen al te slapen, zij hadden al veel te veel gedronken of een keer geen zin in een feestje. 59 piraten waren niet aan boord, mar waren in het stadje op zoek. De piraten op het dek waren echte die hards. Zij waren al 52 minuten aan het feesten.

De kapitein keek tevreden toe. Op zijn schouder zat een papegaai die al 87 jaar oud was. De vogel kon 68 scheldwoorden zeggen en kende 84 piratentermen. Ook kende hij nog 39 andere woorden. De kapitein had de vogel flink getraind, omdat hij een papegaai wilde die bij hem op de boot paste. Een papegaai met karakter. Er waren in de wereld maar 7 vergelijkbare papegaaien, maar dit was veruit de beste.

De piraten begonnen te zingen. Ze zongen 21 piratenliedjes achter elkaar en het was zeker 47 meter verderop nog te horen. Aan de hemel stonden 72 sterren. Het was een heldere nacht en er zou geen regen meer vallen. Heel anders dan die keer dat ze 35 dagen achter elkaar in de regen door zee aan het varen waren. De kapitein wist het nog heel goed.

De kapitein zelf was al 89 jaar en hij wist dat zijn tijd er bijna op zat. Hij wilde al toen hij 73 was een vervanger zoeken, maar hij stelde het telkens uit. De afgelopen 16 dagen dacht hij er 8 keer per dag over, dus het werd tijd om toch eens actie te ondernemen.

86 seconden lang stond hij te kijken, maar hij besloot om eens serieuzer te zoeken naar een vervanger. Hij zou iedere piraat 45 vragen stellen. Wanneer je dronken was gaf je altijd eerlijk antwoord. Hij zou voor iedere piraat genoeg tijd nemen, maar niet langer dan 46 minuten, want anders duurde het nog 85 dagen tot hij 1 geschikte vervanger had.

74 minuten later schudde de kapitein verdrietig zijn hoofd. Hoe kon hij nou een goede opvolger vinden? Hij had al zeker 81 vragen gesteld, maar hij kreeg vooral slapzinnige antwoorden. Hij kon nog wel 78 extra vragen stellen, maar dat werkte ook niet. 42 seconden dacht hij na, terwijl hij naar 19 dansende piraten. Er moest toch een manier zijn om binnen 53 tellen een goede vervanger te vinden?

De kapitein keek naar een piraat die al 65 minuten op dezelfde plek stond. Hij nam slechts elke 50 tellen en slok rum en bekeek alles vanaf een afstand. Hij hield het overzicht. De kapitein had hem nooit zo vaak gesproken. Misschien 29 keer in de afgelopen 2 jaar. En ze spraken hooguit maar 10 woorden met elkaar. De piraat heette Bloody Harry en hij had zijn bijnaam gekregen toen hij 20 maanden geleden 77 mensen had vermoord in slechts 49 minuten. Ze moesten toen ontsnappen uit een grot, waar een schatkist met meer dan 28 muntstukken en 66 gouden voorwerpen in zaten. Maar het belangrijkste waren de 32 parels. Dankzij Bloody Harry konden ze de grot tijdig verlaten het overleven. Slechts 20 piraten hadden wat kleine wonden opgelopen.

De kapitein was het voorval alweer vergeten, omdat Bloody Harry nooit opviel tussen 77 piraten. Anders dan de meeste piraten, was Bloody Harry geen opschepper of herriemaker. Er waren altijd minsten 49 piraten die meer zeiden of harder riepen. Terwijl Bloody Harry in een hoekje zat en 28 slokken van zijn rum dronk of 66 kleine hapjes van zijn brood nam.

De kapitein begreep waarom Bloody Harry nooit opviel, maar tegelijkertijd was het wel iemand die zich kon redden in zeker 32 situaties. Hij wist ook altijd 75 oplossingen op problemen. Het was een denker, maar eentje die niet op de voorgrond wilde staan. Een geboren leider. Zo iemand werd maar eens in de 27 jaar geboren. Of misschien zelfs eens in de 90 jaar.

De kapitein liep naar de piraat. Wachtte nog eens 80 tellen, maar besloot na 70 seconden dat hij gewoon moest praten. “Heb je 12 tellen voor me?” vroeg hij.
Bloody Harry knikte. “Kan ik je ergens mee helpen?”
Zo beleefd, dat was niet gebruikelijk bij piraten, maar het paste bij een nieuwe leider.
“Ik heb al 57 piraten ondervraagd en ik wil er niet nog eens 67 dezelfde vraag stellen. Ik zoek al 9 maanden een vervanger voor me. En ik denk dat jij zeer geschikt bent. Heb je daar interesse in?”

Bloody Harry dacht 4 tellen na. “Ik wil niet meteen volledig de verantwoording. Kun je me 13 dagen lang begeleiden zodat ik merk wat belangrijk is?”
De kapitein grapte. Een proefperiode, dat was niet gebruikelijk op een piratenschip. Dat zag je alleen bij mensen van 17 tot 23 jaar die in de lokale supermarkt gingen werken. Er zou in geen 15 jaar iemand voorstellen dit te doen, maar Bloody Harry wel.

“Laten we er 31 dagen van maken,” opperde de kapitein. “Ik laat je alles zien waar ik mee te maken heb en hoe ik uit 62 opties de juiste mogelijkheid kies. Ik laat je de 83 taken zien waar ik dagelijks mee te maken heb en natuurlijk leer ik je hoe ik in 26 minuten de papegaai goed verzorg.”

“Ik kan niet wachten,” zei Bloody Harry. “En ik zal je niet teleurstellen. Ik zal zorgen dat ik beter ben dan de beste 3 piraten voor deze taak.
Ze bleven 58 minuten met elkaar praten, zodat ze wisten hoe de komende 82 uur eruit zouden zien. De kapitein wilde snel weer op pad gaan, omdat hij wist dat er nog minstens 30 schatten te vinden waren. Maar met nog 60 piratenboten op zee, moesten ze snel zijn om de schatten te pakken te krijgen.

Het werd meteen duidelijk dat Bloody Harry dezelfde ideeën had en soms zelfs betere. Hij kwam met 54 suggesties en de Kapitein riep 44 keer “Ja! Goed idee.”
18 uur later besloten ze aan te kondigen wat ze van plan waren. 69 piraten riepen meteen dat Bloody Harry de perfecte opvolger was. 71 piraten juichten en de Kapitein keek tevreden toe. Bloody Harry zou hem nog niet vervangen, maar na de proeftijd was hij er klaar voor om minstens 24 jaar de nieuwe piratenkapitein zou zijn. De kapitein had in geen 40 jaar durven dromen dat hij zo positief zou zijn over een opvolger. Dit werd geweldig!

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven