Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingo verhaal piraten

Bij de haven is het een drukte van jewelste. 52 vrouwen en 67 mannen lopen over de kade. Er zijn ook 8 honden en zeker 51 stapels met vissen door de lokale vissers gevangen. Ook zijn er 56 houten tonnen waar spullen in zitten. De meeste mensen zijn op dit moment niet bezig met hun werk, maar houden het grote schip in de gaten dat 42 meter van de kust vandaan is geankerd.

Het schip is er al 49 minuten en er zijn al zeker 65 bemanningsleden gezien. Vermoedelijk zijn er nog veel meer. Er wordt geluisterd dat er minimaal 71 mensen aan boord zijn, terwijl anderen roepen dat er nog 58 meer mensen zijn.

Wat vooral beangstigend is aan het schip, zijn de 13 masten en de 19 grote zeilen. En het logo op een van die zeilen maakt duidelijk wat er aan de hand is. Dit zijn piraten. Ze zijn te ver weg om te kunnen zien, maar de mensen maken zich zorgen. Een vrouw van ongeveer 47 jaar oud roept: “Ik heb dit de afgelopen 21 jaar niet meer meegemaakt.”

Dat klopt. Er is maar 1 moment bekend waarop er hier piraten kwamen en dat was lang geleden. Niemand snapt waarom ze nu juist hier zijn. Hebben ze misschien een schatkaart voor een kist met 57 staven goud, 41 gouden munten en 6 parelkettingen? Niemand weet het zeker.

De kapitein van het piratenschip is een man van 66 jaar. Hij heeft een baard van 45 centimeter lang en hij loopt al 20 jaar op een houten been. Dat been in hij ooit eens kwijtgeraakt toen hij in zee viel, midden tussen 26 haaien. Het waren de ergste 61 seconden van zijn leven.

Zijn 59 bemanningsleden vonden hem een ware held en zouden de komende 69 jaar nog achter hem blijven staan, als dat nodig was. Toen hij 29 dagen geleden opperde om naar deze stad te komen, was iedereen aan boord het met hem eens. Hier was een meisje van 16 jaar en de piratenkapitein moest haar zien te vinden. Zij had iets belangrijks, iets dat ze nodig hadden.

De afgelopen 9 dagen hadden ze gevaren over zee en nu zijn ze aangekomen bij het kustplaatsje. 12 piraten zijn in de mast geklommen om goed te kunnen zien hoe het er aan wal aan toe ging. “Iedereen wijst naar ons,” rapporteert een van de piraten. “Ik zie 25 mensen met elkaar praten en even tellen… 43 mensen die zich overduidelijk zorgen maken over ons.”

“Laat ze zich maar zorgen maken,” zegt de Piratenkapitein. “Het is goed dat ze ons opmerken. Hopelijk komen er nog minstens 33 mensen. Ik houd wel van een opstootje.” Hij lachte en 22 andere piraten lachten met hem mee.

De afgelopen 38 minuten hadden ze alles goed uitgewerkt. Iedere piraat wist wat ze moesten doen en het was nu aftellen tot ze aan wal gingen. Ze wilden nog zo’n 53 minuten wachten, omdat iedereen dan nog meer vragen zou hebben.

Een piraat gaat alvast naar de wal. Hij heeft 2 sterke armen en kon daarom goed in zee zwemmen. Hij is al 48 keer piraten zwemkampioen geweest. Wanneer hij in het water duikt, krijgt hij van 68 piraten een applaus. Aan wal staan zeker 75 mensen nu te kijken hoe hij aan het zwemmen is.

63 seconden later komt de piraat al aan wal.
“Wat moet dat!” roept een van de mensen. Er staan meteen 28 mensen om hem heen. “Jij bent hier niet welkom!” Er komen nog een 23 mensen aan.
“Ik kom hier om met jullie te praten,” zegt de piraat. “We zijn al 27 dagen onderweg.”
“Al was je 37 dagen onderweg, je bent hier niet welkom.”

De mensen maken zich zo druk, dat ze niet zien hoe 4 piraten in een roeiboot zijn gestapt en naar de andere kant roeien. Iedereen is afgeleid door de piraat die hier staat. 17 mensen roepen dat hij weg moet gaan en er worden wel 64 vragen aan hem gesteld.

Ondertussen zijn de andere piraten aan wal. Ze pakken een juten zak en gaan het stadje in, op zoek naar huisnummer 36 van de hoofdstraat. Binnen 60 seconden vinden ze het al. Een piraat klopt 24 keer luid op de deur. Na de 18e keer kloppen gaat de deur al open, maar de piraat klopt voor de grap nog wat vaker.
“We komen voor je!” roepen ze tegen het meisje die open deed.
“Waarom?” vraagt het meisje.
“Je vader zoekt je!”
“Mijn vader?”
“18 jaar geleden had hij een relatie, die duurde zeker 3 jaar. Zijn vriendin werd zwanger, en 10 dagen nadat ze daarachter kwam, maakte ze het uit. Onze kapitein is jouw vader en hij wil kennismaken met je. Hij is al 73 maanden naar je op zoek.”

“Waarom is hij er nu dan pas?” vraagt het meisje. “Ik heb hem nog nooit gezien. De afgelopen 31 maanden niet, maar ook 46 maanden niet.”
“Hij wil het al zeker 15 jaar,” zegt de piraat. “Maar hij durfde niet, vanwege je moeder. Ze heeft hem verboden hierheen te komen. En ze dreigde dat ze anders 50 mensen op hem afstuurde.”

“Dat klinkt wel als mijn moeder,” zegt het meisje. “Mijn naam is Anna, vernoemd naar mijn oma die op 39 jarige leeftijd overleed.” Haar opa was maar liefst 74 geworden.
“Kom je met ons mee?” vraagt de piraat. “Voor een praatje en wat eten, en drinken.”
“Goed,” zegt Anna. “Maar ik moet wel om 7 uur weer thuis zijn, anders gaan ze me zoeken.”
“Het zal maar 72 minuten duren.”
Anna stemt in.

Ze lopen naar de roeiboot. Anna maakt zich toch een beetje zorgen. 44 gedachten spoken door haar hoofd. Wat als ze wordt ontvoerd? Wat als ze 11 enge dingen moet doen? Wat als er 14 gevaarlijke piraten om haar heen staan? Maar deze piraten lijken haar niet gevaarlijk en ze is best nieuwsgierig naar haar vader. En dus stapte ze in de roeiboot.

“Mijn dochter!” roept ze kapitein. “Kom, we hebben eten geregeld.”
Ze ziet dat er 11 liter rum staat. Ook ziet ze zeker 14 gebraden kippen en 5 varkens aan het spit. Er waren 54 gebakken vissen. Anna lacht, zoveel honger heeft ze nou ook weer niet.
Ze gaat zitten aan de tafel, naast haar vader. En ze beginnen te praten. Ze bespreken 34 verschillende onderwerpen en Anna stelt haar vader zeker 35 vragen. 40 minuten later weet ze bijna alles over hem en komt ze tot de conclusie dat hij best een aardige man is.

“Ik wil je vaker zien,” zegt ze. “Kom je nog 40 keer langs?”
“Ja, en nog 32 keer vaker, zo vaak als maar nodig is,” zegt haar vader.

70 minuten later gaat Anna weer naar wal. 30 mensen komen meteen op haar af en stellen haar 62 keer de vraag waar ze was. “Bij mijn vader,” antwoordt ze. “En het was geweldig.”

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven