Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingo verhaal Sinterklaas 90

Dit bingo verhaal is geschreven met de nummers 1 tot en met 90. Voor dit onderwerp is tevens een bingoverhaal beschikbaar voor de bingo met de nummers 1 tot en met 75. Klik hiervoor op: Bingoverhaal sinterklaas 1 tot en met 75


Het was 15 november en Sinterklaas zat in zijn stoomboot. Om hem heen lagen 73 cadeautjes en 77 zakken pepernoten. 12 Zwarte Pieten waren zo druk bezig en waren ieder nog 82 pakjes aan het inpakken. Zo vlak voor de intocht, was er nog een hoop extra werk. Aan boord van de stoomboot waren nog 72 Pieten druk bezig met de voorbereidingen.

Sinterklaas was de afgelopen 27 dagen heel druk geweest. Eén keer werkte hij 48 uur achter elkaar om meer dan 85 kilo pepernoten te bakken. Hij hielp toen de zwarte Pieten die in de keuken werkten, omdat het anders niet op tijd af zou krijgen. Het was een race tegen de klok, maar alle pepernoten maar 11 minuten te laat klaar. Daar kon Sinterklaas nog best mee leven, soms liepen ze nou eenmaal achter.

En nu waren ze onderweg, al 14 dagen lang, vanuit Spanje. De stoomboot ging niet zo hard meer en dus vertrokken ze altijd ruim op tijd. De 67 dagen daarvoor hadden ze flink wat voorbereidingen gedaan om de reis te kunnen maken. 37 Pieten bakten pepernoten en 70 Pieten waren bezig met het inpakken van cadeaus. Sinterklaas liep over 17 afdelingen en gaf 88 tips aan de Pieten om te zorgen dat alles goed verliep.

Voor het paard waren er 86 balen stro meegenomen. En er waren ook zeker 84 wortels. Al wist dat Sinterklaas alleen al bij de intocht zeker 60 wortels zou krijgen voor het paard. Hij wilde toch graag dat het paard genoeg te eten had.

Nog zo’n 75 minuten varen tot de intocht er was. Sinterklaas wilde graag even zitten, al was het maar 32 seconden, eventjes niets doen. Maar hij moest nog 90 toespraken voorbereiden, omdat hij straks met zeker 13 belangrijke mensen zou praten. Ook moest hij 65 Sinterklaasliedjes meezingen. En hoewel het veel werk was, had hij er vooral heel veel zin in om zijn verjaardag weer te vieren in Nederland.

40 minuten later kon Sinterklaas de liedjes al horen. Hij hoorde zeker 21 stemmen van kinderen, maar hij wist dat het er minimaal 71 waren. Waarschijnlijk zelfs nog meer. 6 minuten lang bleef hij glimlachend binnen in de boot zitten luisteren. Daarna stond hij op en zette hij 28 passen, daarna moest hij 3 kleine trapjes omhoog gaan om op het dek te komen. Het geluid van de zingende kinderen klonk hier zeker 54 keer harder dan binnen. En dat terwijl al die kinderen nog niet eens te zien waren.

63 Pieten waren al op het dek aan het dansen. Voor hen was dit het mooiste moment. Ze lieten alle 34 acrobatische trucjes zien die ze konden. Ze hadden het hele jaar geoefend. Soms wel 47 keer op een dag, tot ze het konden. Kinderen waren er altijd dol op. “Ik wil die truc wel 18 keer zien,” riepen ze dan.

Sinterklaas had er weer zin in. De afgelopen 16 jaar leek het feest ieder jaar alleen maar beter te worden. Alsof het ieder jaar 25 keer groter en beter was dan het jaar daarvoor. De kinderen deden ook zo veel moeite voor hem. Ieder kind maakte minstens 19 tekeningen en ze hadden verlanglijstjes met 56 dingen er op. Meestal streepte Sinterklaas zeker 53 dingen weer weg die ze niet kregen, maar het was fijn om te zien hoe enthousiast iedereen was.

De stoomboot toeterde 37 keer om te laten weten dat ze in de buurt waren. Toen de toeter voor de 26ste keer ging, begonnen er overal mensen te juichen. 8 camera’s van verschillende tv-zenders stonden klaar om alles te filmen.

Sinterklaas wachtte tot de boot was aangemeerd. Er waren 50 mensen van de haven die hierbij hielpen. Toen de boot eenmaal stil lag, liep hij in 33 stappen over de 10 meter lange loopplank.

Kinderen zongen 31 liedjes door elkaar. Een man van 89 jaar stond er met 23 kleine kinderen. Hij was dol op zijn grote familie, maar Sinterklaas kon zien dat hij het nu wel moeilijk vond alles onder controle te houden. Er was ook een oma van 80 jaar en zij had een groep van 69 kinderen een dansje geleerd. Zodra Sinterklaas eraan kwam dansten ze 58 keer in de rondte, sprongen ze 24 keer in de lucht en riepen ze 64 keer ‘Sinterklaas’. 1 van de kinderen eindigde met een speciale breakdance waarbij hij 55 rondjes op zijn billen op de grond draaide.

Sinterklaas klapte 43 keer in zijn handen en een van de Zwarte Pieten gooide 59 pepernoten naar de groep. Daarna gooide hij er nog eens 22 schuimpjes. En hij gooide 76 pepernoten naar een andere groep mensen.

Sinterklaas liep langs alle kinderen, die prachtige knutselwerken hadden. Sinterklaas had al 46 tekeningen gekregen en hij wist dat er alleen in de komende 20 minuten nog zeker 57 tekeningen bij kwamen. Sinterklaas was dol op de intocht. Het was ieder jaar bijzonder. Vorig jaar waren er 38 meisjes die een liedje zongen en had hij 81 kinderen geholpen door ze alvast een klein cadeautje te geven.

Sinterklaas hield ervan om de kinderen gelukkig te maken. Hij vond het het mooiste dat er bestond. Vorig jaar had hij ook 68 kinderen in een weeshuis bezocht en ze kregen allemaal 61 pepernoten een cadeautje. Een van de kinderen bedankte hem wel 74 keer, zo blij was ze. Hoe kon Sinterklaas dit niet mooi vinden? Hij wilde dit het liefst 4 keer per jaar doen, maar dan was het niet meer speciaal.

35 minuten lang luisterde Sinterklaas naar liedjes en sprak hij met mensen van de televisie. Er werden hem 51 vragen gesteld en ook de Pieten moesten zeker 29 vragen beantwoorden.

49 kinderen gaven ook hun tekeningen en Sinterklaas lachte vriendelijk. Hij kreeg ook nog 44 wortels, die hij allemaal aan een piet gaf, om in de zak te stoppen. De komende 9 maanden hoefden ze geen eten meer voor het paard te kopen.

41 minuten later zou de burgemeester nog met Sinterklaas praten. Er was een groot podium, van zeker 66 meter lang en het plein stond vol ouders, kinderen en volwassene. De Pieten gooiden allemaal 42 pepernoten in het publiek en 7 kinderen begonnen hard te gillen, alsof Sinterklaas de grootste rockster was.

Sinterklaas sprak langzaam en beantwoordde 5 vragen. Daarna mochten er wat kinderen op de grote stoel komen. Hij had het liefst 78 kinderen uitgenodigd, maar daar was geen tijd voor. Daarom zei hij dat hij ieder kind nog zou bezoeken. 62 kinderen begonnen meteen te schreeuwen. “Jullie komen ook aan de beurt,” beloofde Sinterklaas. “Binnen 83 uur kom ik bij je langs, of een Piet. En ik heb voor iedereen cadeautjes.”

Het interview was eindelijk voorbij en de mensen gingen weer naar huis. Het duurde zeker 36 minuten tot iedereen weg was, omdat iedereen toch nog met Sinterklaas wilde praten. Toen het eenmaal rustiger was ging Sinterklaas met 2 Pieten terug naar de stoomboot. Even rustig zitten? Nee, dat zou niet lukken. Ze moesten gaan bedenken hoe ze 79 kinderen cadeaus konden geven in slechts 30 minuten.

Sinterklaas haalde opgelucht adem. Hoewel hij het heel druk had en de komende 45 uur niet zou slapen, wist hij dat het weer zo ver was. De leukste tijd van het jaar!

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven