Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingo verhaal Winter 90

In een winters landschap dat zeker 72 vierkante kilometer groot is, zijn 8 enorme sneeuwmannen gemaakt. Ze zijn 54 meter hoog en de mensen zijn 11 uur bezig geweest om ze allemaal te maken. Dat deden ze in een poging tot het verbreken van het Guiness Book of World records. Vandaag zijn er 11 mensen gekomen van het boek. Ze controleren 41 keer of alles wel eerlijk is gegaan en of het wel echt een verbroken wereldrecord is.

In totaal hebben er 78 mensen meegewerkt aan de sneeuwpoppen. De oudste van de deelnemers is 81, daarna is iemand 64 en daarna iemand 58. Maar de meeste mensen zijn gemiddeld 27 jaar oud. De jongste die meegeholpen heeft was 6 jaar oud.

Alle deelnemers zijn ontzettend gespannen. Ze hebben zo hard gewerkt! Ze hadden het al 82 dagen voorbereid en toen het eindelijk ging sneeuwen maakten ze 71 grote bergen sneeuw, zodat ze makkelijker 1 grote bol konden rollen van sneeuw. Het kostte veel voorbereiding. Er waren 79 tekeningen gemaakt van de sneeuwmannen tot ze het eens waren over hoe ze het moesten aanpakken.

Erik is 14 jaar en hij heeft ook meegewerkt. Hij heeft minstens 86 ballen sneeuw gemaakt waarmee hij vervolgens een grote bal van maakte. Ook heeft hij 26 knopen verzameld en 33 wortels. Maar de wortels waren veel te klein voor een goede neus, dus dat idee kon niet doorgaan. Ze bedachten vervolgens om zelf een wortel te maken van vilt. Ze hadden zeker 22 meter oranje vilt nodig om er iets moois van te maken. De hoed werkt ook gemaakt van vilt en daar was 44 zwart vilt voor nodig. Maar het resultaat mocht er zijn.

Het gaat er allemaal erg officieel aan toe om te kijken of ze in het boek met alle wereldrecords kunnen zetten. Erik had niet verwacht dat het zo goed gecontroleerd wordt. Nu staat er iemand met een meetlat. Hij roept “De arm is 22 meter lang.”
Iemand anders is ook aan het meten. “44 meter!’ roept hij.
Erik heeft geen idee waar ze het over hebben, maar hij kijkt gespannen toe.

Erik heeft het Guiness book of World records ingekeken voordat hij meehielp met deze groep om een winters record te breken. Het is een idioot boek. Zo zijn er mensen die zeker 37 uur achter elkaar push-ups kunnen doen. Ook is er iemand die 67 keer kon stuiteren op zijn hoofd, zonder zijn armen te gebruiken. En natuurlijk zijn er mensen die hele gekke dingen doen, zoals 42 minuten onder water te blijven zonder adem te halen of 77 minuten lang in brand staan zonder gewond te worden.

Erik heeft het boek met veel plezier gelezen, maar hij weet ook dat mensen gestoord zijn. Voor elk record dat wél in het boek terecht komt, zijn er minimaal 46 mislukte pogingen. Erik heeft op internet allemaal filmpjes gezien. Hoe bijvoorbeeld iemand een pizza wilde maken van 17 meter lang en met 66 verschillende ingrediënten. De pizza was echter niet te bakken en 59 dagen later stonk het hele dorp, omdat er minstens 19 soorten schimmel op zaten.

Ook had Erik een filmpje gezien van iemand die een sprong van 43 meter wilde maken met een fiets. Er waren 88 mensen komen kijken hoe hij die sprong ging maken, maar het liep niet goed af en de man brak 9 botten en had 74 blauwe plekken. Daar had hij nog een hoop geluk mee gehad, want hij had ook kunnen sterven. Het was een akelig filmpje, eentje die Erik liever niet had willen zien. Hij bleef er 60 dagen lang over denken en hij had zelfs een nacht dat hij 76 keer wakker werd van een nachtmerrie. Daarna keek hij geen filmpjes meer online.

3 minuten lang waren de inspecteurs bezig met controleren en er viel daarna een stilte die zeker 18 seconden duurde. Voor Erik voelde het eerder als 30 minuten. Zo gespannen was hij. Hoe gaaf zou het zijn als hij met de sneeuwmannen in het boek kwam te staan? Zijn naam stond er dan misschien niet in, maar hij wist dat hij had meegewerkt.

Hij zag zichzelf al bij een feestje met 53 mensen vertellen hoe hij in het Guiness Book of World records stond. Dat moest toch wel de aandacht van 48 meiden opleveren? En hij kon toch vast wel 65 dates regelen, alleen maar omdat hij in het boek stond? Hij was nog steeds alleen en hij had nog nooit een vriendin gehad Terwijl zijn vrienden allemaal al 40 dates hadden gehad en van 68 meiden aandacht kregen.

Erik was niet zo sportief en hij hield van echte nerd-dingen. Geen wonder dat de meiden hem niet zagen staan. Als hij nou maar van 5 meiden een beetje aandacht kreeg, dan ging zijn zelfvertrouwen 73 keer omhoog. Misschien zelfs 89 keer. Maar goed, dan moesten ze wel te horen krijgen dat ze in het boek staan.

“We hebben goed nieuws,” zegt een inspecteur. “Jullie komen in het boek. We hebben het 12 keer gemeten en alle eisen 45 keer gecontroleerd, maar alles voldoet! Gefeliciteerd!”
Iedereen roept door elkaar en het duurt wel 87 minuten tot mensen gekalmeerd zijn. “We moeten dit vieren!” roept Erik.
“Laten we naar de Wintermarkt gaan!” roept iemand anders. “Daar zijn 31 kraampjes en kunnen we gemakkelijk 52 warme snacks vinden.”

Dat vindt Erik een goed idee. Het is zo koud en ze hebben zo lang buiten gestaan, dat het voelt alsof alles bevroren is. ze hebben hier zeker 38 minuten gestaan. Gelukkig is de markt maar 32 meter hier vandaan. Ze zijn er dan ook binnen 50 minuten en omdat ze zo gezellig aan het praten zijn vliegt de tijd. Het is gezellig en Erik voelt zich opgelucht. Hij komt in het boek! Daar droomde hij al 49 dagen van.

Ze drinken warme chocolademelk. Erik doet 2 marshmallows in zijn melk en neemt een slok. En dan komt er een meisje op hem af. “Gefeliciteerd,” zegt ze.
Hij kijkt 35 seconden naar haar zonder iets te zeggen. Was ze er net ook al bij? Hij kan het zich niet herinneren. Er gaan 83 gedachtes door zijn hoofd. Heeft hij haar eerder gezien? Ze ziet er leuk uit. Op haar jas staan 36 ruitjes en ze draagt een sjaal van zeker 51 meter lang. Hij is meerdere keren om haar hals gewikkeld. Haar haren zitten in zeker 63 kleine vlechtjes en ze lacht naar hem.

“Bedankt,” zegt hij. Hij moet het 4 keer opnieuw proberen om te zeggen. Hij heeft zelden zo’n leuk meisje gezien.
“Ik heb de afgelopen dagen 84 keer gekeken hoe jullie de sneeuwpoppen bouwden,” zegt ze. “Ik was onder de indruk.”
Was ze er echt zo vaak geweest? Erik kan het zich niet eens herinneren. Hij was ook zo druk bezig met de sneeuw.
“Vaak stond ik minstens 20 minuten te kijken. Het is dat het zo koud was, anders bleef ik zeker 28 minuten langer.”

80 gedachtes vliegen door zijn hoofd. Is ze hem aan het versieren? Hij merkt dat hij zich al beter voelt, dus hij probeert ook maar een poging te doen. “Heb je zin om samen naar de schaatsbaan te gaan? Dan kunnen we 80 rondjes schaatsen.”
“Leuk!” zegt ze.
Dat ging beter dan hij had gedacht! Ze 75 minuten lang schaatsen ze over de schaatsbaan. Tussendoor nemen ze wat te drinken om warm te worden. Erik vertelt haar zeker 62 grapjes en elke keer moet ze om hem lachen. Terwijl 55 van die grapjes niet eens écht grappig waren.

Ze schaatsen lang. En Erik weet dat hij binnen 61 minuten flinke spierpijn heeft in zijn kuiten, maar dat is het waard. Hij wil nog zeker 25 uur bij haar blijven, maar na 10 minuten zegt ze dat ze naar huis moet.

“Zie ik je snel weer?”
“Ik wil je nog zeker 24 keer zien,” zegt ze. “De tijd vloog voorbij. Alsof we maar 56 seconden hebben geschaatst.”
“Ja,” zegt Erik. “De afgelopen 23 minuten voelden als 85 seconden.” Hij voelt 90 vlinders in zijn buik. Ze wil hem nog eens zien! En hij wil haar ook zien. Hij heeft al 34 ideeën voor leuke uitjes.

“Zullen we morgen naar de skibaan gaan?” stelt ze voor. “Er zijn wedstrijden. 13 deelnemers willen meedoen. Kaartjes kosten maar 15 euro.”
“Dat lijkt me leuk,” zegt Erik. Hij weet dat hij de komende 21 uur niet zal slapen, want hij wil haar gewoon weer zien.

Ze spreken om 7 uur ’s ochtends af en Erik gaat met een tevreden gevoel naar huis. Hij zet de open haard aan en gooit er 29 houtblokken in. Vandaag zijn er 70 leuke dingen geweest. De sneeuwpoppen die ze maakten, en de 16 spannende minuten of ze in het boek zouden komen. En daarna natuurlijk de date, die met zeker 47 goede momenten werd gevuld. En Erik weet dat het alleen maar mooier gaat worden. Morgen verwacht hij 57 leuke dingen, terwijl ze kijken hoe skiërs 39 tot 69 meter gaan skiën. Het gaat geweldig worden!

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven