Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingoverhaal Assepoester

Assepoester was een meisje de met haar 2 stiefzussen en haar stiefmoeder in een paleis met 32 kamers woonde. Ze vond het helemaal niet leuk, omdat ze zeker 39 keer per dag werd gevraagd om klusjes te doen. Die klusjes konden 21 minuten duren, maar als ze pech had ook 47 of 48 minuten. Laatst had ze er al 34 minuten over gedaan om zeker 68 moddervlekken in de gang schoon te maken. Net nadat ze klaar was, kwamen haar stiefzussen met hun vieze voeten en waren er weer 44 voetafdrukken in de gang.

Nee, Assepoester had het alles behalve naar haar zin. Daarom was ze vooral veel aan het dagdromen, over 57 prachtige landen die ze nog wilde zien of over vriendschappen met 70 geweldige mensen. Het hield haar op de been en zo kon ze de klusjes doen, door te dromn.

Op een dag werd er aangekondigd dat de prins op zoek was naar een vrouw en dat hij 1 meisje zou uitkiezen tijdens een groot bal. Alle meisjes waren uitgenodigd en er werd wel 23 uur per dag over gepraat. Er hingen in de straat al 60 posters aan de muur. Assepoester wilde dolgraag gaan en dus maakte ze haar eigen baljurk. Met 24 stukken stof die ze overal vandaan had gehaald. Ze was er al 24 uur mee bezig geweest.

Maar haar stiefmoeder vond niet dat ze moest gaan. “Jij wordt toch niet uitgekozen. Er zijn minstens 41 mooiere meisjes dan jij. En er zijn zelfs 49 vrouwen die ouder zijn dan jij die een grotere kans maken. Je zal ons alleen maar voor schut zetten. Ik weet zeker dat we ons 74 keer gaan schamen.”
“Maar ik wil heel graag gaan, ik zal 72 extra klusjes doen,” probeerde Assepoester.
Haar stiefmoeder lachte. “Ga maar de afwas doen,” zei ze. “Daar ben je de komende 45 uur wel mee bezig en dan bedenk ik of je mag gaan.”

Dat was niet heel veelbelovend. Assepoester wist dat ze hierna nog minstens 19 andere dingen moest doen, maar toch ging ze aan de slag. Ze waste alles af en was wel 46 minuten bezig. Veel minder lang dan haar stiefmoeder had gedacht. Daarna droogde ze nog alles af en ruimde ze het op. 64 minuten later was ze helemaal klaar en was alles schoon.

Ze ging naar de jurk die ze aan het maken was, maar ze zag dat haar zussen er waren. Ze keken boos naar de jurk en riepen. “Deze moet kapot.” Voor Assepoester er erg in had werd de jurk in 43 kleine stukjes gescheurd.
“Nu mag je al helemaal niet mee,” zei haar stiefmoeder die eraan kwam. “Zonder jurk ben je hier niet welkom. En ik wil dat je terwijl wij weg zijn het hele kasteel dweilt.”

56 tellen later gingen de stiefmoeder en stiefzussen weg. Ze lieten Assepoester alleen en die stampvoette 22 keer. Het was niet eerlijk! Daarom ging ze naar buiten en daar huilde ze 42 minuten lang. Ze bedacht wel 69 manieren om het haar stiefmoeder betaald te zetten, maar het liefste wilde ze gewoon naar het bal. Ze droomde ervan om te dansen, zeker 61 keer met 4 verschillende mannen. Dat hoefde niet eens de prins te zijn, ze wilde het vooral eens meemaken.

Opeens verschenen er 62 sterretjes en voor Assepoester er erg in had stond er opeens een vrouw. Ze was vermoedelijk een jaar of 65. “Ik ben je petefee,” zei de vrouw. “En ik ga je droom uit laten komen.”
Assepoester veegde 55 tranen weg. “Echt?” vroeg ze voorzichtig. Haar hart was opeens 59 keer sneller gaan slaan. Zo voelde het tenminste.

“Ja, kijk maar!” De fee zwaaide 28 keer met haar toverstaf en 3 muizen veranderden in paarden. Daarna veranderde ze een pompoen in een koets in 14 seconden tijd. En 15 seconden later droeg Assepoester een prachtige jurk met 50 lagen en ze had glazen muiltjes aan.
In 5 tellen werd de hond veranderd in iemand die de koets kon besturen en Assepoester wilde al 51 tellen later instappen, maar de fee hield haar tegen. “Zorg dat je uiterlijk om 12 uur terug bent, want dan wordt de betovering verbroken.”

Assepoester bedankte de fee wel 17 keer en wilde haar daarna nog 18 keer bedanken, maar de fee zei: “Nee, je moet gaan. Anders heb je geen tijd meer op het bal.”
De rit met de koets duurde niet lang. Iets van 58 tellen voor Assepoesters gevoel. Maar dat kwam vooral omdat ze er zo veel zin in had en 29 verschillende dingen bedacht die er konden gebeuren.

Ze stapte de koets uit en er was meteen een trap. 31 treden omhoog. En daarna nog een trap van 37 treden. En daar was een enorme zaal. Assepoester zag dat er wel 67 verschillende hapjes waren en er liepen 38 butlers rond met ieder een dienblad met 71 soorten drankjes. Overal waar Assepoester kwam, zag ze mensen. Er waren zeker 36 keer meer vrouwen dan mannen, die allemaal hoopten om met de prins te dansen. Assepoester was vooral blij dat ze dit mee kon maken. Hier zou ze nog 40 jaar lang over blijven dromen.

Ze werd op haar schouder getikt. “Wil je met me dansen?”
Ze keek op en zag dat het de prins was. Ze wist het zeker, want ze had hem al 53 keer gezien op tv. In het echt was hij 52 keer knapper. “Ja, ik dans graag met je,” zei ze. Het was 11 uur dus daar had ze nog mooi de tijd voor.

Ze dansten wel 66 nummers met elkaar en ondertussen waren ze leuk aan het praten met elkaar. Er waren wel 30 dingen waar ze dezelfde mening over hadden. Maar toen begon de klok te luiden. “Ik moet gaan,” riep Assepoester. De klok zou nog 9 keer slaan dus ze moest weggaan voordat bekend werd wie ze was.
De prins kwam haar achterna, maar ze keek niet om. Een van haar schoenen viel op de trap maar ze negeerde het. Ze moest op tijd terug zijn, voordat de 38 mensen die hier stonden wisten wie ze was. Nog 8 keer. Gelukkig bereikte ze de koets en ze gingen er als een razende tekeer.

26 dagen later bleek dat de prins op zoek was naar een meisje van het bal. Hij had alleen haar schoen en hij zocht in de omgeving naar haar. Hij was al bij 7 huizen in de buurt geweest en kwam nu naar dat van Assepoester.
“Er zijn al 33 meisjes geweest die de schoen probeerden te passen,” zei de stiefmoeder van Assepoester. Ze maakte haar dochters klaar.
Daar was de prins al. Hij probeerde de schoen bij de eerste stiefzus, maar na 6 keer lukte het nog niet. De andere zus was ook al geen succes, na 16 keer proberen lukte het niet.
“Nu zij nog,” zei de prins en hij wees naar Assepoester.
Er ontstond een kleine ruzie. Assepoester’s stiefmoeder zei wel 54 keer dat Assepoester maar een bediende was en niet bij het bal was, maar de prins bleef aandringen. Uiteindelijk mocht Assepoester het dan toch proberen.

Het duurde nog geen 27 tellen. Assepoesters voet schoof zonder problemen de schoen in. De prins keek haar aan, 20 seconden lang en zei: “Ja, ik dacht het al. Jij bent het meisje waar ik mee danste. Wil je met me trouwen?”
Assepoester knikte 73 keer. “Heel graag,” zei ze. Ze kneep zichzelf 63 keer om te kijken of het wel echt was, maar dit was overduidelijk geen droom.
De mond van haar stiefmoeder viel open en ze bleef wel 13 minuten zo staan. Assepoester en de prins trouwden al 10 dagen later en ze leefden nog lang en gelukkig.

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven