Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingoverhaal Belle en het beest

Er was eens een meisje, die in een dorp met 56 andere bewoners woonde. Ze woonde er met haar vader. Ook woonde Gaston er, die haar al 68 keer had mee uitgevraagd in de afgelopen 3 dagen. Belle had hem al minstens 65 keer afgewezen, maar ze had geen zin meer om dat nog vaker te doen. Gaston was ervan overtuigd dat hij binnen 8 jaar met haar kon trouwen en dat ze dan een bruiloft hadden van 16 uur lang. En hij dacht dat ze zeker 60 tot 64 jaar samen zouden blijven.

Op een dag ging Belle’s vader weg voor 21 dagen. Hij zou een reis maken van 15 dagen om naar een markt te gaan. Belle had na 13 dagen echter een slecht gevoel, omdat het paard in paniek terugkwam. Ze stapte op het paard en 59 minuten kwam ze bij een kasteel. Ze vond haar vader in een kleine gevangenis, 17 verdiepingen onder de grond. Net toen ze er was, werd ze ruw onderbroken.

Er was een vreselijk beest, dat zeker 73 centimeter groter was dan zij en hij had een staart van 66 centimeter. Op zijn hoofd stonden hoorns die al minstens 23 wolven uit het bos hadden doorboord.

Het beest riep: “Ik hou deze man hier, voor minstens 37 jaar. Als hij geluk heeft 36 jaar.”
Belle vroeg: “Kan ik zijn plaats innemen?”
Het beest stemde al binnen 2 tellen in. En dus werd Belle in de gevangenis gezet en werd haar vader weggestuurd. 32 minuten later was Belle helemaal alleen.

Of misschien toch niet helemáál alleen? Ze kwam er al snel achter dat er minstens 38 voorwerpen in huis waren die konden lopen en praten en ze voerde er maar liefst 47 gesprekken mee. Er was een kaars, een klok en een theepot met 29 kleine theepotjes. Belle ontdekte dat het personeel was, dat 7 jaar geleden was omgetoverd. Ze waren vervloekt omdat het Beest, die eigenlijk een prins was, een tovenares die 19 keer aan de deur was gekomen had afgewezen. Daarom vervloekte ze hen voor minimaal 48 jaar – of 49 jaar, het personeel was het er niet helemaal mee eens – en met een beetje pech bleven ze nog 5 eeuwen lang gebruiksvoorwerpen.

Belle had het met hen te doen, maar wist ook niet hoe ze kon helpen. Na 26 dagen in de cel gezeten te hebben, liet het beest haar meer vrij en kreeg ze een eigen slaapkamer. Daar had ze 9 kasten vol kleding en iedere avond mocht ze uitgebreid mee uit eten. Ze had al 28 verschillende hoofdgerechten gezien en de kwaliteit was geweldig.

Belle begon zich steeds meer thuis te voelen. Het beest was toch een stuk aardiger dan ze had gedacht, want hij schonk haar een bibliotheek met boekenkasten wel 27 lagen hoog. Hij wist dat ze van lezen hield en zei dat ze wel 44 keer per dag hierheen moest komen. Ook was hij goedgemanierd en complimenteerde hij haar toch wel 63 keer op een dag.

Na 52 uur vroeg hij of ze een keer met hem wilde dansen, ’s avonds in balzaal. Belle besloot dat te doen. Ze kreeg een gele jurk met 18 lagen en ze zag er werkelijk geweldig uit. Ze liep naar de danszaal en daar danste ze 57 minuten met het Beest. Haar voeten deden er pijn door, maar ze had een geweldige avond. Zo had ze zich de 39 dagen voordat ze hier kwam nooit gevoeld. In het dorp waar ze woonde voelde ze zich meer opgesloten dan hier. Omdat Gaston haar wel 45 keer ten huwelijk probeerde te vragen en verder iedereen vooral deed wat ze zelf wilden.

Bijna zoende Belle het Beest tijdens het dansen. Ze had het wel 14 keer overwogen en dat vond ze maar vreemd. Dit was een beest, hoe kon ze voor hem vallen? Ze stelde zichzelf die vraag zeker 41 keer per 35 minuten.

Hoewel ze het best naar haar zin had, miste ze vooral haar vader heel erg. Ze dacht steeds vaker aan hem. Soms wel 10 uur achter elkaar. Ze hoopte maar dat hij het redde zonder haar, maar ze maakte zich zorgen. Toen het personeel 24 keer vroeg wat er aan de hand was, vertelde ze het. Ze wist niet dat het Beest haar kon horen.

“Ik heb een magische spiegel die 42 seconden kan laten zien wat je maar wil,” zei hij. “Ik wil dat je ervan gebruikmaakt om je vader te zien.”
Belle deed wat hij vroeg. Ze zag haar vader, in een gevangenis. “Ik ben niet gek,” zei hij 22 keer. “Er is echt een beest.”
“Hij heeft mijn hulp nodig!” gilde Belle. Ze kon haar vader toch niet laten zitten tussen 34 ratten en 11 muizen?
“Ga maar,” zei het Beest. “Ik laat je vrij.”

Belle knipperde 75 keer met haar ogen voordat ze doorhad wat er net was gezegd. Daarna kostte het maar 33 tellen om een paard te pakken en terug naar haar dorp te gaan. Daar kwam ze Gaston tegen. “Waar is mijn vader?” vroeg ze.
Er kwamen 71 mensen om haar heen staan. “Belle!” riepen ze wel 70 keer. “We dachten dat je dood was.”
“Laat mijn vader gaan! Hij zit opgesloten, maar dat verdient hij niet.”
“Je vader komt met allerlei waanideeën over een beest. Hij heeft het verhaal 6 keer verteld en toen wisten we dat we iets moesten doen. Het is niet veilig.”
“Mijn vader is geen leugenaar.” Ze pakte de magische spiegel en wilde het Beest zien. 46 mensen schrokken zo bij het zien van het beest dat ze flauw vielen. 50 andere mensen begonnen te schreeuwen.

“Dood het beest!” riepen ze 67 keer. “Het is gevaarlijk!”
12 mannen liepen voorop en iedereen volgden hen. Ze namen 51 brandende fakkels mee en in 1 grote stoet gingen ze naar het kasteel van het Beest. Daar vond een enorm gevecht plaats. 30 mensen probeerden de deur open te breken en 20 anderen probeerden binnen te komen via de ramen. Het was een grote chaos. 43 theekopjes kwamen aangerend en vochten tegen een man met een fakkel.

Belle ging snel naar binnen. Ze rende langs 69 vechtende mensen en een stapel van meubels. Het Beest zat boven en ze sprak met hem. Helaas reageerde hij niet. “Het heeft allemaal geen zin,” zei hij alleen maar 54 keer achter elkaar.

62 tellen later stond Gaston daar. “Belle is van mij!”
Wat volgde was een gevecht tussen Gaston en het Beest dat slechts 58 seconden duurde, maar wat voelde als 61 tot 74 minuten. Het lukte het Beest echter om Gaston van het dak te gooien, maar niet nadat Gaston het Beest 55 keer had gestoken met een mes.

Op het moment dat Gaston van het dak viel, plofte het Beest op de grond. Belle rende naar hem toe en knielde bij hem neer. Er kwamen 25 tranen uit haar ogen. “Nee!” riep ze. “Ik hou van je,” zei ze daarna 4 keer.
Opeens vloog het beest 53 meter omhoog en hij veranderde in een knappe Prins. In de 72 tellen die volgden veranderden ook de personeelsleden weer in echte mensen. De toverspreuk was verbroken dankzij de liefde van Belle voor het Beest.

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven