Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingoverhaal Doornroosje

Er was eens een prinsesje. Haar naam was Doornroosje. Als ze 21 jaar zou worden, zou ze veel cadeaus krijgen. Maar ze was nu nog maar 38 uur oud en er was een groot geboortefeest georganiseerd, waar minstens 65 mensen waren uitgenodigd om de nieuwe baby de mooiste cadeaus te geven. Ze waren bij elkaar gekomen en de nieuwe prinses kreeg minstens 44 stuks speelgoed en 74 kledingstukken.

Er was alleen iemand niet uitgenodigd, namelijk de stieftante van Doornroosje. En 20 minuten nadat alle cadeaus waren verwegen, kwam ze toch opdagen. Er was een rookwolk van minstens 55 meter hoog en daar stond ze.
“Jullie hebben me niet uitgenodigd,” zei ze. “Ik hoopte al 73 uur op een uitnodiging, maar ik mocht niet komen. Dat is niet eerlijk!”
“We wilden niet…” begon Doornroosjes vader.

De stieftante wilde het niet weten. “Ik geef ook een cadeau. Als Doornroosje 16 jaar is zal ze zich prikken aan een spinnenwiel. Vervolgens zal ze sterven.” Ze zwaaide 45 keer met haar toverstaf en verdween weer.

De mensen begonnen meteen door elkaar te roepen. Er werd 67 keer geroepen dat ze het niet kon maken en 61 keer dat die vrouw een vreselijk mens was. 33 mensen begonnen spontaan te huilen. De peettantes van Doornoosje besloten om de toverspreuk enigszins aan te passen. “Ze zal niet sterven, maar 72 jaar lang blijven slapen. Alleen de zoen van een prins kan de toverspreuk ongedaan maken.”

De koning maakte er werk van en zorgde ervoor dat 40 weken lang alle spinnenwebben in het koninkrijk werden verwijderd. Elke dag werden er wel 54 verbrand en ze dachten dat ze veilig waren. Wel waren de koning en de koningin uiterst voorzichtig. Doornoosje moest in het kasteel blijven en mocht niet naar buiten. Ook al smeekte ze 24 keer per dag of vroeg ze het aan 57 verschillende dienstvrouwen. Ze mocht niet naar buiten.

De jaren gingen voorbij en 49 dagen voordat Doornroosje jarig was, zzag ze een bijzonder licht. Ze liep erachteraan, 22 verdiepingen omhoog naar een kleine toren. Daar stonden 66 dozen gevuld met rommel. Ook zag ze 46 meubels. Ze raakte haar hoofd aan zeker 12 spinnenwebben, maar ze bleef achter het licht aanlopen.

60 seconden later zag ze een groot spinnenweb. Doornroosje had er wel zeker 23 keer per jaar over gehoord, maar ze had het nog nooit echt gezien. Het was minstens 2 keer groter dan ze verwacht had en het licht ging naar het spinnenwiel. Ze stak haar hand uit, ook al wist ze dat ze het niet moest doen en 42 tellen later had ze zich geprikt. Ze viel binnen 18 tellen op de grond.

Doornroosje was niet de enige die in slaap viel. Iedereen in het paleis viel in slaap. 56 mensen in de keuken vielen in slaap terwijl ze aan het koken waren. Er waren ook 52 dienstmeiden die in slaap vielen. De 42 wachters op de muren vielen in slaap in hun positie en in de troonzaal vielen de koning, de koningin en 3 raadsleden in slaap. Het hele kasteel was in een diepe rust.

62 jaar lang gebeurde er helemaal niets. Het onkruid in de tuin was ondertussen al 69 meter hoog en in de keuken zat er een laag van 25 centimeter. De boze tante van Doornroosje had ook nog eens 39 meter lange doornstruiken om het kasteel geplaatst, zodat er nooit een echte prins kon komen en het kasteel in de vergetelheid zou raken.

34 prinsen probeerden door de doornstruiken te komen, maar niemand lukte het om erdoor te komen. Na 27 dagen kwam er een prins die al van 48 koningen had gehoord dat hij dit moest proberen. Hij kende Doornroosje nog wel van 31 verschillende ballen waar ze beiden waren geweest. Hij wilde haar helpen om uit deze vloek te komen.

De prins deed er 5 minuten over om een doorgang te vinden in de doornstruiken van 11 centimeter. Dat was genoeg om een begin te hebben en hij pakte zijn zwaard. Na keer gezwaaid te hebben had hij al 19 doornstengels kapot en was er een kleine doorgang. Het ging nog minstens 71 minuten duren, wist hij, maar misschien kon hij het toch sneller doen en lukte het binnen 63 minuten. Hij wilde hoe dan ook de prinses redden.

De prins zwaaide 70 keer met zijn zwaard en elke slag vlogen er minimaal 50 doorns door de lucht. Hij had al 9 grote takken weggehaald. Hij was al 17 centimeter verder en ervan overtuigd dat hij dit goed zou doorstaan.

De boze tante van Doornroosje zag wat er gebeurde. Ze had wel 41 toverspreuken toegepast om te zien wat er in het kasteel plaatsvond en ze was niet blij met wat ze zag. Ze besloot 13 extra tegenslagen te ontwikkelen. Monsters in de doorns, zodat de prins wel 10 keer nadacht of hij wel verder wilde gaan.

29 minuten later waren alle monsters al verslagen en was de prins alweer 30 meter verder gekomen. De boze tante besloot dat ze grof geschut moest inzetten. Ze toverde zichzelf om tot een draak die 26 meter hoog was en met 1 lange staart waar 59 scherpe punten op stonden. De draak kon ook 14 meter ver vuur spuwen. Ze vloog naar een punt, 6 meter van de ingang vandaan en ging daar staan, zodat de prins niet voorbij haar kon.

Toen de prins de draak voor het eerst zag, vloog hij wel 53 centimeter omhoog van de schrik. Hij liet zich echter niet kennen en greep zijn zwaard. Hij sloeg er 51 keer mee, maar dat had weinig nut. Er waren slechts 28 kleine krasjes te zien en de draak leek het niet eens te voelen.

Daarom richtte de prins zich nu op de nek van de draak. Hij sloeg 15 keer heel hard en maakte 8 keer een draaiende beweging. Hij zorgde ervoor dat hij nooit echt stil stond, zodat de draak geen vuur ko spuwen naar hem. De strijd duurde maar liefst 37 minuten. 64 keer dacht de prins dat d draak hem zou verslaan, maar hij wist iedere keer te ontsnappen.

Eindelijk lukte het hem om de nek van de draak af te slaan. Daarna rende hij snel het kasteel in. Hij zag meteen al 4 wachters bij de ingang die in een diepe slaap waren. Ook binnen zag hij 58 mensen die sliepen. Snel rende hij de trappen op. Na 35 trappen moest hij even op adem zien te komen. Hij was ondertussen al 7 uur bezig en zijn energie raakte op. Maar hij bleef gemotiveerd, hij was er bijna.

De deur van de toren waar Doornroosje lag was open. De prins zette 36 stappen naar binnen. Ze lag op een bed. De prins telde tot 75. Hij was er nu, maar hij moest het ook maar doen. Daarna gaf hij haar een zoen en die duurde maar liefst 68 tellen.

Het duurde even, maar toen knipperde Doornroosje 47 keer met haar ogen. Ze was weer wakker. En het zou niemand verbazen dat ze later met de Prins zou trouwen zodat ze nog lang en gelukkig konden leven.

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven