Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingo verhaal Kerst

kerstbingo reserveren

Op de Noordpool bereidden 44 elfjes zich voor op de komende kerst. Ze zijn met 29 soorten speelgoed tegelijk bezig, om alles op tijd klaar te maken. Overal lagen stapels papier en er zijn wel 13 soorten inpakpapier op de tafels. Alle elfjes waren erg druk, want ze hebben nog maar 45 dagen om alles in orde te krijgen.

Voor het maken van de pakjes, moesten ze wel met 2 dingen rekening houden: het totaal mag niet meer dan 68 kilo wegen, omdat de rendieren anders overbelast worden. En ieder kind mocht niet meer dan 6 pakjes krijgen. Nu zitten ze al op 58 kilo voor een lading en er moest nog veel meer speelgoed bij. Als dat maar goed zou komen!

De Kerstman bekeek alles met een tevreden lach. Al 58 jaar liep alles perfect en hij wist zeker dat de elfjes hun best deden. 12 jaar geleden was er wel een klein probleem, toen hadden 33 cadeautjes een verkeerde naamsticker gekregen. Gelukkig kwamen ze er 51 minuten voordat ze bezorgd moesten worden achter dat het niet klopte. 37 elfjes deden toen hun best om de fout te herstellen en nog geen 16 minuten later kon de kerstman toch op pad.

De Kerstman richtte zich weer op de stapel van 74 brieven. Kinderen uit 60 gezinnen hadden brieven gestuurd en hij had meer dan 65 verschillende cadeauwensen gezien. 59 kinderen schreven hoeveel ze van hem hielden en dat deed hem altijd goed. De meeste kinderen waren dol op hem. 53 jaar geleden was er echter een jongen van 14 jaar en hij schreef een brief met de titel: ’36 redenen waarom ik de kerstman haat’.

kerstbingo reserveren

Uit 28 van die punten kon de Kerstman halen dat het gewoonweg niet zo goed ging met de jongen. 27 keer werd duidelijk dat hij het moeilijk had thuis. En daarom stuurde de kerstman 21 elfjes naar zijn huis met 4 pakjes. Al snel bleek dat de jongen de kerstman helemaal niet haatte. Hij stuurde 61 brieven om excuses aan te bieden en 56 brieven met 62 redenen waarom hij van de Kerstman hield.

De Kerstman zag hoe de elfjes alweer 26 speelgoedstukken hebben gemaakt. Spoedig konden ze beginnen aan de nieuwe opdracht van 71 stukken speelgoed. Daar zaten 3 houten paarden bij, dus de elfjes moeten nog meer dan 73 stukken hout verven. Ook moeten ze 55 stickers plakken.

Soms hielp de Kerstman de elfjes. Als ze het bijvoorbeeld te druk hadden. Dan verfde hij 42 vlakken rood en 52 vlakken groen. Hij zorgde ervoor dat de lading niet te zwaar werd voor de 9 rendieren. Maar meestal vertraagde hij de boel alleen maar met minstens 22 minuten. Hij was niet zo handig als de elfjes. 1 keer had hij beter zijn best gedaan, maar hij merkte dat de elfjes het veel gemakkelijker konden. Ze maakten ieder stuk speelgoed minstens 40 keer sneller dan hij en ze zongen er 5 verschillende kerstliedjes bij.

De kerstvrouw kwam naast de kerstman staan. “48 andere elfjes zijn druk bezig met de rendieren voeren,” zei ze. “Ze lopen 70 minuten voor op schema.”
“Mooi,” zei de Kerstman. Ze hadden de afgelopen 34 weken alleen maar gepland. 41 dagen achter elkaar waren ze met de verlanglijstjes bezig geweest en het was altijd fijn om te weten dat het goed ging.
“Ik heb eten voor je gemaakt, kom je?”

kerstbingo reserveren

De Kerstman schepte 8 aardappelen op en telde de doperwtjes. 19 stuks. Voor de elfjes was er een keuken waar 30 elfjes dagelijks aan het koken waren. De kerstvrouw hield erg van koken, maar ze kon niet iedere mond voeden.

43 dagen per jaar kookte de Kerstman. Hij kookte dan voor alle elfjes en zorgde ervoor dat er een uitgebreid diner was. Hij had 66 soorten vleesgerechten, 64 soorten groentegerechten en 18 gerechten uit de oven. Ook had hij zeker 35 verschillende nagerechten, met 10 verschillende soorten fruit. En fruit was moeilijk te krijgen op de Noordpool, dus iedereen genoot ervan.

17 minuten later had de Kerstman zijn eten op. Hij ging snel weer terug naar de werkplaats. Hij zag hoe er 46 springtouwen en 69 knikkers werden ingepakt. Een ander elfje was bezig met 50 knutselpakketten. “Mooi, mooi,” zei hij.

75 minuten later waren er 54 extra ladingen gemaakt die de Kerstman met zijn arrenslee kon bezorgen bij de kinderen. Hij moest ervoor zorgen dat hij er 67 tot 72 minuten over deed om alles te bezorgen. Hij kon niet eens 7 minuten langer ergens blijven, want dan zouden er meteen 39 kinderen zijn die verdrietig waren.

25 december, kerstdag, kwam er al snel aan. De Kerstman had er veel zin in. Hij had zo veel goede herinneringen aan vroeger. 38 jaar geleden was er een meisje dat hem toevallig zag en ze huilde 11 minuten van geluk. 23 jaar geleden zag de kerstman iemand die een toren had gebouwd van 49 blokken, om hem welkom te heten. Hij had ook al 24 kinderen gehad die niet eens geloofden dat hij werkelijk in hun huis stond en 57 kinderen hadden hun broertjes en zusjes erbij gehaald.

De Kerstman keek naar zijn elfjes. Zonder deze hulpjes, zou hij lang niet zo goed zijn werk kunnen doen. Hij was hen dankbaar. Er waren elfjes die al 32 jaar voor hem werkten. Met ieder elfje had hij een band. 15 elfjes hadden de rest alles geleerd en ieder jaar kwamen er tussen de 20 en 63 nieuwe elfjes bij. Gelukkig maar! Want de Kerstman wilde toch zeker nog 31 tot 47 jaar zijn vak blijven doen. Liever zelfs nog langer.

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven