Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingo verhaal Lente

Het is pas over 13 dagen officieel lente, maar dat is niet te merken. Minstens 32 vogels verzamelen takjes uit de 24 bomen in het park en maken de mooiste nestjes. De komende 26 dagen zal het voorlopig zo doorgaan. De eenden in de vijver zijn al druk aan het schateren en de zon schijnt.

25 kinderen van een school spelen in het gras, omdat het zulk mooi weer is. Ze vieren de verjaardag van hun juf. Ze is 34 jaar geworden. Als grap hadden de kinderen 65 kaarsjes op de taart gezet. Ze wilden er eigenlijk 73 op zetten, maar dat paste niet.

De taart wordt gegeten bij de picknick. Er zin nog 45 andere hapjes en als Jasmine niet ziek was geweest, dan hadden ze 47 hapjes gehad. Haar moeder komt uit Azië en ze kan fantastisch koken. Ooit maakte zestien verschillende soorten rijstgerechten tijdens een markt op school. Alle opbrengsten gingen naar een goed doel. Er werd meer dan 75 euro door alleen Jasmine’s moeder ingezameld.

Nu is het bijna lente en dat is te zien aan het kleine weilandje dat bij het park ligt. Er lopen al 9 lammetjes rond. “Lammetjes zijn het begin van de lente,” zegt juf altijd. En ze verwacht dat er nog 15 lammetjes bijkomen.

Karin vindt de lammetjes erg leuk. Soms springen ze wel 42 keer in het rondt. Ze zijn zo vrolijk! Haar opa heeft een grote boerderij met schapen, koeien en varkens. Hij is 74 jaar oud, maar doet nog alles zelf. Er zijn 33 koeien en 31 kippen. Die leggen heel veel eieren. Soms krijgen Karins ouders 48 eieren cadeau om lekker op te eten. Karin heeft ook wel eens geholpen met het voeren van alle dieren op de boerderij. Dat was hard werk, want ze moest meer dan 72 dieren voeren.

Voor Karin is de lente de leukste tijd van het jaar. Het is niet zo koud, er zijn veel jonge dieren én ze is jarig in de lente. 3 goede redenen. Ze houdt ook van bloemen en er staan nu wel zeker 52 madeliefjes in het veld. Of 53, dat kan ook. Vorig jaar had ze er 64 geplukt voor haar opa en daar een mooie krans van gemaakt. Hij moest zo hard huilen, dat hij 38 minuten lang van slag was. “Wat een mooi cadeau,” zei hij toen.

Nu zit Karin dus bij de picknick met haar klas en de jarige juf. Ze heeft al 71 hapjes genomen van de lekkere dingetjes en nu wordt ze een beetje misselijk. Maar alles is ook zo lekker en ze wil graag nog meer proberen. Haar beste vriendin Tamara heeft maar 41 hapjes genomen en kan duidelijk nog veel meer eten dan Karin.

“Kijk!” roept de juf. “2 konijntjes!”
Karin lacht als ze de diertjes verderop ziet huppelen. Ze houdt van konijnen. Haar opa had er ooit 29, maar hij heeft ze verkocht. Dat vindt ze nog steeds jammer.

“Als we klaar zijn met de picknick gaan we nog 46 minuten wandelen,” zegt de juf. “Dan kunnen we het eten laten zakken en ondertussen foto’s maken van de mooie natuur.”

Karin wil zeker 50 tot 58 foto’s maken. De mooiste zal ze uitprinten en mama vragen of ze die wil inlijsten voor opa. Als cadeautje. Ze geeft opa eigenlijk nooit iets, terwijl hij haar ieder jaar zeker 35 cadeaus geeft. Vorig jaar zelfs 40! Ze mag best eens iets terugdoen, vindt ze.

Oma is een stuk minder oud dan opa. Ze is 61 jaar en ze doet niet zo veel meer bij de boerderij. Afgelopen jaar moest ze 39 keer naar de dokter en lag ze 7 keer in het ziekenhuis. Karin weet zeker dat oma ook heel blij zal zijn met een mooie foto. Een foto met 54 eenden erop, bijvoorbeeld. Misschien zijn er zelfs eenden die jonkies bij zich hebben. Ooit zag ze een moedereend met 20 babyeendjes. Ze heeft het meerdere keren geteld om er zeker van te zijn.

Als iedereen zijn eten opheeft, gooien ze alle 66 plastic bordjes en bekertjes in 1 vuilniszak en die doen ze in de prullenbak. Daarna gaan ze foto’s maken. Karin loopt meteen naar het water. Er zijn zeker 28 eenden! Ze zet ze op de foto. Ze ziet zelfs 4 jonge eendjes en ook die zet ze op de foto. Er is een drukke eend bij, die wel 57 keer achter elkaar kwaakt. Karin wordt er bijna doof van. Dat hoort natuurlijk ook bij de lente. Vogels die fluiten. Vanochtend waren er 23 musjes en 10 merels in de tuin en ze maakten heel veel lawaai. Karin vindt het wel leuk, papa niet, want die werd er wakker van.

Karin maakt ook 19 foto’s bij de schapen en lammetjes. Ze zoomt in op de kleine lammetjes en probeert mooie foto’s te maken. Ze is trots als ze op het schermpje kijkt. Hoe kan ze hier nou iets moois voor opa uit kiezen?

Tamara maakt meteen 51 foto’s en ze heeft er maar 6 mooie tussen zitten. Elke keer beweegt ze met haar camera. Karin probeert haar uit te leggen hoe het werkt, maar Tamara luistert niet en maakt nog eens 55 foto’s van een bloemetje. Daarna maakt ze 69 foto’s van een andere bloem.
“Gelukkig hebben we genoeg geheugen voor al die foto’s,” lacht Karin.

Karin ziet iets verderop 49 narcissen in een groep bij elkaar staan. Ze houdt van narcissen, het is het begin van de lente. Van haar opa kreeg ze er vorig jaar 27. Haar moeder kreeg er zelfs 63. Ze hadden geen vaas waar al die bloemen in pasten. Opa grapte dat hij er dit jaar 68 zou geven.

Karin probeert wat foto’s te maken. Ze gaat nog geen 62 millimeter van de bloemen vandaan om een mooie ingezoomde foto te maken. Een foto van een narcis is misschien een perfect cadeau.

Iets verderop loopt een hond met een stok van 30 centimeter en de hond is zo nat dat het lijkt alsof hij al 70 keer in het water is gesprongen. Hij is heel enthousiast en het baasje pakt de stok die hij enthousiast weggooide. De hond rende erachteraan, pakte de stok en rende daarna 22 keer om zijn baasje.

Juf maakte ook foto’s. Ze nam haar tijd ervoor en Karin dacht dat ze 37 minuten zou doen over een foto van een lammetje. Zoveel geduld had Karin nou ook weer niet. Ze maakte daarom wat meer foto’s. 12, 14. Net zo veel als ze wilt, want dan zit er vast wat bij voor opa.

De tijd vliegt voorbij. “We zijn al 44 minuten bezig,” zegt de juf. “Het is tijd om te stoppen.”
Ze lopen terug naar school. Karin doet haar jas los, want de zon schijnt lekker. Het is zeker 17 graden en dat voor een dag dat de lente nog niet eens is begonnen!

36 kinderen spelen buiten op het schoolplein. Karin weet dat ze jaloers zijn, omdat zij niet in deze klas zaten en niet mee mochten naar het uitstapje. Maar zij mochten 60 dagen geleden met hun juf naar de markt. Er waren 56 stalletjes en iedereen kreeg 11 euro mee om wat mee te kopen. Karin was 59 dagen erg jaloers op ze, maar nu ze zelf ook een uitstapje hebben gemaakt, is ze minder ontevreden.

Karin heeft 67 keer liever een uitstapje in het park op een mooie dag, dan dat ze in de kou langs 21 kraampjes moet en 5 keer warme hapjes koopt omdat ze anders bevriest. Karin houdt van de lente en dit is de beste lentedag in de afgelopen 8 jaar. Ze kijkt naar haar gemaakte foto’s en glimlacht bij een foto met 18 narcissen. Die krijgt opa!

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven