Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingo verhaal over prinses

In een land hier ver vandaan leefde prinses Ilona in een groot kasteel. Het kasteel had meer dan 45 kamers en 10 daarvan waren van Ilona zelf. In de kamer op verdieping 7, had ze maar liefst 71 verschillende jurken hangen 68 daarvan waren bedoeld voor speciale etentjes en 2 ervan hadden haar ouders gereserveerd voor haar bruiloft.
Ilona droomde al jaren over een prachtige bruiloft. Met 49 witte paarden, 8 grote slagroomtaarten en 70 duiven. Er was alleen een groot probleem, ze had al 14 prinsen gezien en er zat niemand tussen waar ze verliefd op werd.

Haar ouders werden wanhopig. “Er moet een prins zijn voor je,” zei de koning. “Je moet onze taak snel opvolgen. Ik ben al 74 jaar oud!”
Ilona kon alleen niet zomaar met iemand trouwen en daarom kwamen er vandaag heleboel kandidaten. Ze vermoedde dat het er tussen de 26 en 43 werden. En 1 ervan moest de ware zijn. Speciaal voor de gelegenheid waren er in de stad 73 posters opgehangen waarvan 58 in cafés en herbergen. Zo kwamen er vast genoeg mensen!

Over precies 59 minuten had Ilona een afspraak met de kapper. Hij zou bij haar langskomen en nam maar liefst 13 verschillende scharen mee om haar haren in een perfect model te knippen. Ilona moest er schitterend uitzien voor het grote feest. Ze koos een mooi kapsel en de kapper ging aan de slag.

Daarna was het aftellen begonnen. Nog 75 minuten, 72, 67. Ilona bleef maar op de klok kijken. Ze had er zo’n zin in! Hopelijk zat er tussen al die mannen iemand waar ze verliefd op kon worden.

“Er zijn al 16 kandidaten,” zei haar vader, toen ze zich had aangekleed voor het feest. “En minstens 11 ervan zijn erg aantrekkelijk.”
“Ik ben benieuwd,” zei Ilona en ze keek naar de klok. Nog 22 minuten en ze zou haar entree maken! Hopelijk vond ze een leuke man! Nog 5 minuten. Haar hart ging sneller slaan.

Toen Ilona eindelijk haar entree kon maken, stonden er 66 mannen op haar te wachten. Meer dan ze had gedacht! 4 hadden een bos bloemen bij zich en ze zag ook meteen 3 mannen die hoe dan ook geen kans maakten, ze waren minstens 63 jaar oud!

Haar oog viel meteen op een man, met stralend blauwe ogen en een knap gezicht. Ze wilde niet meteen naar hem gaan en telde in haar hoofd terug: 29, 24, 21. Ze moest met hem praten! Ze kon niet langer wachten.

“Lieve prinses Ilona,” zei de man. “Ik kom van ver. Ik ben door 51 landen gereisd om hier te komen.”
Dat was indrukwekkend, vond Ilona. 46 van die landen waren niet veilig en in 37 landen waren strenge grenscontroles. In hoeveel landen was ze zelf geweest? 44 of 56? Haar vader nam haar overal mee naartoe.

“Mag ik deze dans van je?” vroeg de man. Dat liet Ilona zich niet nog eens zeggen. Ze danste 18 nummers achter elkaar met hem, tot haar voeten pijn deden. Daarna danste ze ook nog een tijdje met wat andere mannen, maar de eerste was toch haar favoriet. Ze besloot tijdens nummer 34 met hem te praten.

“Wie ben je?” vroeg ze. “Hoe oud ben je? Je lijkt 28.”
“Ik ben Erik,” zei hij. “En ik ben 25.”
Een mooie leeftijd vond ze. Ze had ook al eens een prins gezien die 52 jaar oud was.

Na een gesprek van ongeveer 30 minuten, had ze Erik al beter leren kennen. Hij had 12 zusters en hij was de oudste van het stel. Als zijn vader 60 werd, zou hij koning worden. Zijn kasteel had 38 kamers en was dus ook nog best groot, ze was onder de indruk.
“Ik zou graag je toekomstige man willen worden,” zei Erik nu. “Ik beloof je 32 rode rozen en meer dan 69 jaar geluk samen.”
Ho, dit ging wel erg snel. Vond Ilona. Snel ging ze naar een andere man.

“Wie ben je?” vroeg ze aan een aantrekkelijke man. Ze had hem al vaker gezien.
“Ik ben de bakker van de slagroomtaarten,” zei hij. “Ik heb er 6 zelf gemaakt, de rest werd door mijn team gebakken.”
De bakker? Daar kon Ilona beter niet mee praten. Haar ouders wilden in geen 54 jaar dat ze met hem zou trouwen. Maar hij was toch best knap, en ze wilde hem graag beter leren kennen.

“Ik ben 64 dagen bezig geweest om de taarten te ontwerpen,” zei de bakker. “Ik heb dat graag over voor een belangrijke prinses.”
Ze voelde zich gevleid. “Mag ik met je dansen?” vroeg de bakker.
Dat kon ze best doen.
Hij kon goed dansen. Hij draaide haar 31 keer in de rondte zonder dat ze duizelig werd. En hij was erg grappig. Hij vertelde 17 grapjes, waar ze hard om moest lachen. Hij was leuk, leuker dan de 35 mannen die ze op een rij bij de taarten zag staan.

Haar probleem met de meeste prinsen was dat ze zo arrogant waren. Ze waren altijd aan het opscheppen “Ik heb 27 paarden, 15 dienstmeisjes en 53 andere mensen voor me werken.” Alsof het wat uitmaakte hoeveel spullen en mensen ze in dienst hadden.

De bakker werkte daarentegen hard voor iets waar hij van hield. Hij maakte gemiddeld 55 taarten per week, soms zelfs 61 en heel af en toe 48. En hij zorgde ervoor dat iedere taart een kunstwerk werd.

Ilona hield wel van creatief zijn. Zelf schilderde ze elke dag 40 minuten. Gisteren had ze 62 minuten geschilderd. Op het schilderij stonden 39 witte schapen te grazen in een weiland. Ze had ook 9 geitjes geschilderd. Ze dacht dat het schilderen net als het bakken was.

De avond vloog voorbij en het feest eindige 20 minuten te laat. Ilona had wat andere prinsen gesproken, maar ze vond ze allemaal niets. De oudste die ze sprak was 65 jaar! Alsof hij een kans maakte.

Ze kon de dag erna de bakker maar niet uit haar hoofd zetten. Ze had wel 41 verschillende gedachtes over hem.
“Heb je een keuze kunnen maken?” vroeg haar vader. “Ik zag zeker 50 goede prinsen gister. 42 ervan hebben een goede band met ons land.”
“Ik heb een man ontmoet, maar hij is geen prins,” zei Ilona. “Het is de bakker.”
Haar vader zweeg. “De bakker? Die 33 taarten in de week maakt?”
Hij bakte zelfs meer, maar dat zei ze niet. “Ja, hij. Ik zou hem graag vaker willen zien en hem beter leren kennen.”
“Ik kan minstens 19 mannen bedenken die beter zijn dan hij,” protesteerde haar vader. “Waarom wil je geen prins?”

“Ik ben verliefd geworden op deze man,” zei Ilona. “Ik denk al 23 minuten aan hem, zonder aan iets anders te denken.”
“Ik snap niet waarom je voor hem kiest. Op zijn jas zaten 47 vlekken, alsof hij het al 36 dagen niet gewassen had.”
“Alsjeblieft,” smeekte ze.
“Als jij denkt gelukkig met hem te worden, daar kan ik daar nies aan veranderen,” zei de koning. “Van mij mag je vaker met hem uitgaan.”
Ilona slaakte een kreet van blijdschap en belde hem meteen om een afspraak te zijn.

57 weken later was de bruiloft tussen Ilona en de bakker en ze was zielsgelukkig met haar nieuwe man.

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven