Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingo verhaal Pasen 90

De Paashaas heeft 63 uur de tijd om zich voor te bereiden op de volgende Pasen. Hij heeft al veel gedaan in de afgelopen 14 uur. Zo maakte hij 61 chocolade-eitjes per minuut en zorgde hij ervoor dat hij 46 verschillende kleuren verf had om de eieren te verven. Het was een zware klus, die zeker 40 dagen voorbereiding kostte, maar wel een dankbare klus.

De Paashaas vond het fijn dat kinderen op zoek gingen naar de eieren die hij verstopt. Hij verstopte eieren in de tuin, op 52 verschillende plekken. Soms kregen kinderen een extra ei en verstopte hij er zelfs 53.

Maar hoewel hij het allemaal fijn vindt, voelt hij zich de afgelopen 4 uur uitgeput. Alsof hij al zeven jaar heeft gewerkt zonder een pauze. Hij heeft niet 1 ei kunnen schilderen en hij is kapot. Onder zijn ogen zitten wallen en alles wat hij doet kost hem 51 keer meer moeite dan normaal. De Paashaas weet dat hij hulp nodig heeft, omdat hij het niet allemaal meer redt.

Daarom komen er over 36 minuten minstens 75 hazen, voor een gesprek. Ze moeten laten zien dat ze 32 eieren kunnen schilderen in 83 seconden en ze moeten bewijzen dat ze 27 eieren kunnen verstoppen in minder dan 3 minuten. Het was belangrijk dat de nieuwe Paashazen goed en snel konden werken, want steeds meer mensen willen paaseieren met Pasen. De paashaas wil zeker 41 nieuwe paashazen aannemen, maar liever nog veel meer. Het ligt er maar net aan hoeveel er goed zijn in hun werk. Hij hoopt wel dat het er meer dan 5 worden.

De Paashaas zucht 26 keer. Hij heeft er dit jaar helemaal geen zin in. Hij wil niet 87 eieren maken die hij binnen 2 minuten moet verstoppen op minstens 72 verstopplaatsen. Hij is moe, en wil het liefst 25 uur achter elkaar slapen. Maar het kan niet, want de tijd loopt. Nog 35 minuten tot de hazen komen en hij moet nog zo veel doen. Hij moet 16 verfkleuren mengen en 70 eieren maken.

De Paashaas heeft zich nooit eerder gevoeld. In de afgelopen 58 jaar had hij zich altijd beter gevoeld. Dan was hij gemotiveerd en had hij het naar zijn zin. Dan deed hij zijn best om minstens 45 kinderen per kwartier blij te maken. Hij wist dat er zeker 56 ouders waren die hem nodig hadden, omdat ze zelf niet meer dan 15 chocolade-eieren hadden om te verkopen.

77 seconden bleef de Paashaas zitten, maar toen moest hij toch echt wat gaan doen. Hij kon het zich niet veroorloven om helemaal niets te doen. Daarom zette hij alles klaar voor de sollicitanten. Hij pakte 50 soorten verf, 47 grote dozen vol met eieren en 81 kilo chocolade waar chocolade-eieren van gemaakt konden worden. Hij had ook 59 soort vulling die gebruikt konden worden. Zoals die heerlijke praline die 48 dagen lang nodig had om goed op smaak te komen. En de vulling met 69 vruchten was ook altijd een groot succes. Vroeger had de Paashaas nog 80 smaken meer, maar hij merkte dat er maar een aantal waren die echt geliefd waren. En ook vernieuwde hij de smaken vaak. In de afgelopen jaren had hij zeker 89 smaken aangepast tot perfectie. En nu moest hij dit gaan leren aan een berg andere hazen.

Nog 78 seconden. De tijd vloog voorbij, maar de Paashaas was blij dat hij toch had gedaan wat hij moest doen. Hij opende de deur en de andere hazen kwamen naar binnen hoppen.
“Welkom,” zei de Paashaas. “De volgende 35 minuten laten jullie zien wat jullie kunnen en kijken we of jullie me kunnen helpen met mijn taak als Paashaas.”

Zo gezegd, zo gedaan. De eerste 17 minuten was het een ramp. Er vielen 68 eieren kapot, waardoor er zeker 90 stukjes schil op de grond lagen. Ook was er een haas die 24 chocolade-eitjes at. Die werd binnen 6 minuten weggestuurd.

Toch zag de Paashaas ook veel talent. Zo was er een haas die 8 eieren tegelijk beschilderde en het waren echte kunstwerken. Hij gebruikte 32 verschillende kleuren en was binnen 82 seconden af. Er was ook iemand die 29 chocolade-eitjes kon vullen binnen 71 seconden.

79 minuten later had de Paashaas een goed beeld van zijn team dat mee kon helpen. Hij zou 31 hazen aannemen die hem konden helpen. Hij liep naar de groep om het nieuws te vertellen. Hij keek naar alle snorharen, 54 minimaal, waarschijnlijk meer. Daarna wachtte hij 28 seconden om de spanning een beetje op te bouwen. En vervolgens vertelde hij welke hazen de baan hadden gekregen.

De hazen reageerden allemaal anders. Eentje maakte 49 sprongen van blijdschap, een ander spong zeker 18 centimeter hoog. En weer een ander rende 64 keer heen en weer.
“We moeten meteen aan de slag, Pasen is al dichtbij,” zei de Paashaas.

En dus gingen ze aan de slag. Ze maakten 43 chocolade-eieren per minuut en 11 hazen waren tegelijk bezig met verven. Hierdoor konden ze zeker 37 eieren verven per 55 seconden. De Paashaas keek om zich heen. Voor het eerst in 42 dagen voelde hij zich goed. Nee, voor het eerst in 66 dagen. Die vermoeidheid was er al langer dan hij had willen toegeven.

De hazen gingen als een gek aan het werk en 21 minuten later was het meeste werk gedaan. Om dat te vieren besloten ze alvast een groot paasdiner te hebben, want daarna kwam het echte werk en moesten ze in 12 minuten tijd bij zeker 89 huizen eieren verstoppen. Nu konden ze even rustig aandoen.

Binnen 23 minuten stond er een echte paasmaaltijd op tafel. Met 65 verschillende soorten gerechten en natuurlijk hadden ze minstens 74 wortels en 85 stukken mais. Gewoon, omdat hazen daar dol op zijn. Ook was er zeker 38 liter water, zodat ze voorlopig wel even vooruit konden.

9 Hazen riepen door elkaar en vertelden hoe blij ze waren met deze nieuwe baan. In hun enthousiasme sprongen ze 62 keer op en neer en riepen ze 44 keer “Hoera!”
De Paashaas zei: “Ik ben ook hel blij dat jullie hier zijn. Ik had al 30 dagen veel achterstand. Ik denk dat ik zeker 76 uur achterliep op schema, en we hebben het gewoon gered. En dat 39 uur op tijd. Wat zullen we lekker slapen vannacht!”

De Paashaas sliep inderdaad heel goed. Al binnen 20 seconden viel hij in slaap. En hij sliep zeker 19 uur achter elkaar. Dat had hij duidelijk nodig. En toen hij wakker werd hadden de andere hazen al veel gedaan. Ze hadden de mandjes met eieren gevuld. Iedereen droeg tussen de 13 en 57 verschillende soorten eieren bij zich en er was zelfs een haas met 73 soorten eieren, maar hij was ook sterker en groter dan de rest. De paashaas huilde van blijdschap. Er rolden wel 60 tranen over zijn wangen. “Jullie zijn geweldig.”

22 minuten later gingen ze op pad. De Paashaas zelf zou langs 87 huizen gaan en hij voelde zich weer goed. De komende 22 jaren zou hij ieder jaar 10 extra hazen aannemen om de druk aan te kunnen. Zo konden ze gemakkelijk 87 eieren per uur meer maken. Ja, het zag er weer positie uit. De Paashaas voelde zich 67 keer beter dan voorheen!

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven