Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com

Bingo verhaal Sinterklaas

Zwarte Piet heeft al 24 dagen gekeken naar het huis op nummer 69 in de Spoorstraat. Hij wilde er zeker van zijn dat Emma zich gedroeg. Zwarte Piet hield de laatste tijd meer dan 51 kinderen in de gaten, maar de kleine Emma had een speciaal plekje in zijn hart. Hij had al een lijst van 22 cadeautjes die hij haar wilde geven. Eerst waren het er nog meer: 36, maar hij haalde er wat af en toen werden het er 30 en nu had hij er nog minder. Hij kon Emma niet té veel pakjes geven.

Zwarte Piet vond Emma één van de liefste meisjes die hij kende. Ze luisterde altijd goed, haalde nooit kattenkwaad uit en hielp 32 mensen in haar omgeving. Alleen daarom al verdiende ze 63 pepernoten en 3 pakjes in haar schoen.

Tegenwoordig zag Zwarte Piet vooral kinderen die niet goed luisterden. De afgelopen tijd had hij 38 jongetjes gezien die brutaal waren en 49 meisjes die verwend waren. Er waren zelfs 71 kinderen geweest die het nodig vonden om klasgenoten te pesten.

Vroeger nam Sinterklaas zulke kinderen mee in de zak naar Spanje, maar nu konden ze dat niet meer doen. De afgelopen 18 jaar had Sinterklaas het anders aangepakt. Was je zoet, dan kreeg meer dan 18 pakjes, en als een kind gemeen was, dan waren het er minder dan 12.

Het was een goede aanpak, maar er waren steeds meer kinderen die het niet zo erg vonden geen pakjes te krijgen. Ze gingen liever bij 52 deuren belletje trekken en hadden 66 keer op school een grote mond. Sommige kinderen moesten zelfs 60 schooldagen nablijven. Zwarte Piet begreep er niets van.

Emma was heel anders. Voor de laatste 74 toetsen op school haalde ze een hoog cijfer. Ze was de nummer 1 in haar klas. En na schooltijd ging ze naar een bejaardencentrum en hielp ze 14 senioren. Gewoon, omdat ze het leuk vond. Ook had ze 16 verschillende hobby’s en zette ze zich in voor haar vader die 43 jaar oud was.

Zwarte Piet vond het fijn om haar in de gaten te houden. Hij zag 29 keer liever dit meisje dan de 65 kinderen hiervoor die zich alleen maar misdroegen. Nog 23 uur en hij zou verslag doen bij Sinterklaas. De afgelopen 48 uur besefte hij dat hij bijna weg moest hier en dat hij de komende 34 uur een ander kind in de gaten moest houden.

Het was bijna pakjesavond, en het was belangrijk dat Sinterklaas alle gegevens had. 15 Zwarte Pieten waren 10 maanden geleden al naar Nederland gegaan. Zij mochten niet meereizen met de pakjesboot, maar waren speciale spionagepieten die het hele jaar door om zich voor te bereiden op 5 december. Alleen met de hulp van deze Pieten, konden de pakjes goed worden verdeeld. Zo deden ze het de afgelopen 9 jaar al.

Zwarte Piet vond het wel jammer dat hij niet mee kon op de stoomboot. Hij had ook best met 27 Pieten willen dansen op het dek, terwijl 41 kinderen een liedje zongen omdat ze zo blij waren. Een andere Zwarte Piet had meer dan 35 tekeningen gekregen bij de intocht en het paard van Sinterklaas kreeg die dag 56 suikerklontjes en 72 wortels. Sinterklaas moest meer dan 58 handen schudden en 11 keer zeggen hoe fijn hij het vond weer in Nederland te zijn. De Pieten gooiden meer dan 61 kilo snoepgoed door de stad.

Zwarte Piet had best bij dat feest willen zijn, maar nu hij Emma kende, wist hij dat hij ook een mooie taak had. De eerdere 31 kinderen die hij bekeek waren minder leuk, maar Emma was speciaal. In de hele geschiedenis waren er maar 2 kinderen geweest die net zo lief waren als Emma. 55 kinderen kwamen in de buurt, maar Zwarte Piet wist zeker dat er niemand zo bijzonder was als Emma.

Vandaag zou hij alvast wat in haar schoen stoppen. Hij wachtte tot na middernacht en wachtte toen nog eens 44 minuten. In het grote speelgoedboek had Emma 26 dingen aangekruist die ze graag wilde en Zwarte Piet wist precies wat hij haar moest geven. Hij sloop door de tuin en klom 50 centimeter omhoog via de regenpijp. Daarna sprong hij 40 centimeter omhoog naar het raam. Dit huis had geen schoorsteen, maar Piet zou wel binnenkomen. 19 jaar lang had hij getraind op de Pietenschool en meestal kon hij een huis binnen 45 seconden in.

Hij moest 6 kleine rukjes aan het raam geven tot het open ging en daarna sloop hij het huis in. In zijn zak zaten veel cadeautjes. 33 cadeautjes voor de kinderen in deze straat, 42 voor de kinderen een straat verderop en maar liefst 68 voor de kinderen in het centrum. De zak was zwaar, en Piet was blij dat hij niet ook nog de 64 cadeaus voor een ander dorp bij zich had. Hij maakte 25 muisstille stappen om de trap af te kunnen gaan. Daarna telde hij tot 20 om er zeker van te zijn dat niemand hem had gehoord. 13 seconden later stond hij bij de schoen die Emma had gezet. Ze had er ook een tekening bij gedaan, van een Zwarte Piet met een pakje met maar liefst 59 verschillende kleuren. Op de achterkant stonden 28 redenen waarom Emma van Sinterklaas hield.

Zwarte Piet wachtte bijna een minuut, namelijk 53 seconden, tot hij het pakje uit zijn zak haalde en in de schoen deed. Daarna ging hij via dezelfde weg het huis weer uit. 62 seconden later stond hij weer buiten. Snel rende hij naar buiten, en 75 meter later besloot Piet om ook nog wat andere schoenen te vullen. Hij hoopte maar dat Emma blij zou zijn met haar cadeau.

37 minuten lang was hij geconcentreerd bezig. Hij bezocht 73 huizen en maakte geen enkele fout. Daarna nam hij even pauze en bezorgde hij nog eens 46 cadeaus in 39 huizen. De nacht vloog voorbij en in de ochtend verstopte hij zich achter een boom waar 17 dennenappels op de grond lagen. Hij wilde zien hoe Emma reageerde op het pakje in haar schoen.

8 minuten later zag hij Emma de woonkamer inlopen. “Ik heb een pakje!” riep ze. “Ik heb vannacht 54 liedjes gezongen toen ik ging slapen, dat heeft vast geholpen.”
Zwarte Piet lachte. Het kwam eerder omdat dit meisje van 7 jaar al 70 goede dingen heeft gedaan voor andere mensen.
“Ik heb 67 pepernoten gekregen!”
“Eet er niet meer dan 4 tegelijk,” zei haar vader. “Anders word je ziek.”
Emma maakte het cadeautje open. “Joepie!” riep ze. “21 verschillende krijtjes en 57 kleurpotloden. Ik ben zo blij!”
Zwarte Piet was ook blij, dat Emma dit kleine pakje zo kon waarderen. Snel ging hij weer weg, om bij nummer 47 in de straat te kijken hoe het cadeautje daar werd ontvangen.

Gratis bingoverhaal van Gratisbingotegoed.com    Met je bedrijf gezellig online bingo spelen?

    online bingo voor bedrijven